x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cimbrul previne crizele de astm

Cimbrul previne crizele de astm

06 Apr 2006   •   00:00

Studii realizate in tara noastra arata ca aproximativ 8% dintre copiii cu varste de 6-18 ani sufera de astm bronsic, o afectiune care poate dura toata viata. Iar praful, polenul, vantul si alti factori alergeni pot declansa crizele de astm. Pe langa spray-ul special pe baza de substante bronhodilatatoare, care este indispensabil in cazul crizelor de astm, bolnavii pot diminua numarul si intensitatea crizelor cu ajutorul plantelor. Doctorul Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar specialist in fitoterapie, acupunctura si homeopatie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie, recomanda suferinzilor de astm tratamentul cu infuzii din podbal, patlagina sau coada-soricelului.

Usturoi

Pentru a preveni crizele de astm este indicat, de asemenea, sa se prepare o infuzie din una-doua lingurite cu trei frati patati la o cana cu apa. Se beau doua-trei cani cu ceai pe zi timp de doua saptamani. Cimbrul este o planta pe care medicii fitoterapeuti o recomanda astmaticilor, datorita continutului bogat in uleiuri volatile. Persoanele care sufera de astm trebuie sa bea zilnic doua cani cu infuzie preparata din doua lingurite cu cimbru uscat si maruntit. Un alt remediu util pentru a scapa de crizele de astm il constituie decoctul de usturoi. Se pregateste din 25 de grame de usturoi care se fierb in 200 ml apa timp de un sfert de ora. Se poate indulci cu putina miere si se bea intreaga cantitate intr-o singura zi.

AVERTISMENT. In cazul in care o persoana are o criza de astm, singurul remediu de urgenta recomandat de medic il constituie spray-ul cu substante bronhodilatatoare. Daca tusea si senzatia de sufocare persista, bolnavul trebuie sa se prezinte la medicul pneumolog.

EUCALIPT. Unul dintre remediile complementare de prevenire a crizelor de astm bronsic este uleiul volatil de eucalipt. El poate fi utilizat atat intern, cat si extern, in masaj. Pentru decongestionarea cailor respiratorii, dr. Gabriela Papazian-Urdareanu recomanda administrarea a cate trei-patru picaturi de ulei de eucalipt pe o bucatica de paine sau cu o lingurita cu miere, de trei ori pe zi. Uleiul volatil de eucalipt nu se foloseste insa mai mult de zece zile, pentru ca poate deveni iritant.

RECOMANDARE. In cazul astmului bronsic, administrarea tratamentului pe baza de plante se face numai cu acordul medicului specialist. Parintii au un rol foarte important in prevenirea crizelor de astm la copii. Ei trebuie sa monitorizeze etapele bolii, sa le administreze corect tratamentul medicamentos si sa inlature din preajma copiilor factorii care ar putea declansa o criza.
×
Subiecte în articol: astm terapii complementare