x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum să scapi rapid de o durere de cap

Cum să scapi rapid de o durere de cap

22 Iul 2016   •   16:39
Cum să scapi rapid de o durere de cap

Migrenele sunt cu adevărat îngrozitoare; doar dacă le trăieşti ştii cât de adevărat este acest lucru:  îţi strică întreaga zi, nu te poţi concentra la ceea ce ai de făcut şi, astfel, îţi va fi afectată întreaga activitate. Practic, atunci când ai dureri de cap, nu mai eşti bun de nimic, scrie clicksanatate.ro.

Ce poţi să faci? Ai la îndemână câteva pastille care te pot ajuta să scapi de neplăcutele dureri de cap. Însă, dacă nu vrei să te îndopi cu medicamente, poţi apela la numeroase remedii naturiste. Iată câteva leacuri cu ajutorul cărora vei scăpa destul de rapid de migrene:  

Leacuri la îndemână: lămâia, menta şi grapefruit

Poţi scăpa de dureri de cap dacă mănânci lămâie cu zahăr. Câteva feliuțe din acest fruct pot face minuni în acest sens. Există și o variantă mai soft: poţi alege limonadă de lămâie, adaugi câteva cuburi de gheaţă, dar şi niște frunze proaspete de mentă.

Și dacă vei pune pe frunte comprese cu suc de lămâie și le vei lăsa acolo timp de 5-7 minute, vei scapa de nesuferitele dureri de cap. De asemenea, vei uita de migrene şi dacă mănânci câteva frunze de mentă ori dacă storci un grapefruit şi bei zeama rezultată (ai nevoie de un pahar de 250 de ml).

Salvia, un alt remediu natural excelent în tratarea durerilor de cap

Un alt leac ce te poate scăpa de migrene este și infuzia de salvie. Această plantă este bogată în substanțe antiinflamatoare, are rol antiseptic și antimicrobian, fiind de mare ajutor și în vindecarea durerilor de cap care apar când suferi de răceală.

Cum se prepară? Adaugi 2 lingurițe de plantă uscată în 250 de ml de apă clocotită. Lași să infuzeze 10 minute și apoi se poate bea. Dacă durerile de cap sunt cauzate de răceală, viroza, trebuie să bei această infuzie de trei ori pe zi.

Frunze proaspte de varză

Aplică frunze proaspete de varză direct pe frunte și în doar câteva minute vei scăpa de durerile puternice de cap.

Pe de altă parte, migrenele apărute după ce ai trecut prin schimbări de presiune atmosferică trec cu ajutorul unei infuzii de mușețel. Aceasta este extreme de simplu de preparat. Ai nevoie de o cană de apă fierbinte peste care trebuie să pui două lingurițe cu flori uscate de mușețel. Nu se îndulcește.

×