Pentru eliminarea toxinelor acumulate din alimentaţia de iarnă, iată că avem aliate în natură. Păpădia, socul, mesteacănul, osul-iepurelui sunt doar câteva plante care fac o treabă bună prin eliminarea toxinelor din organism.
Cură cu apă şi lămâie
Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, ne recomandă o detoxifiere a organismului la îndemâna oricui. Este nevoie de doi litri de apă plată, care se fierb seara, iar dimineaţa, în această cantitate de apă se storc două lămâi zemoase. Se consumă pe parcursul a două ore, iar pentru a obţine rezultatele scontate este indicat ca această cură să fie urmată cinci săptămâni. "Pacienţii au reticenţe în ceea ce priveşte cura cu lămâie şi apă. Îi sperie faptul că vor urina prea des, dar ar trebui să îşi dea seama că astfel sunt eliminate toxine", atrage atenţia dr Cristina Bălănescu.
Totuşi, trebuie reţinut un amănunt: cura cu apă şi lămâie este contraindicată persoanelor care au ulcer gastric sau duodenal. Pentru acestea este indicată infuzia de mesteacăn, preparată din două linguri de frunze uscate şi 250 ml de apă. Se consumă la un interval de două-trei ore. La fel de benefic este şi decoctul din osul iepurelui, din care se vor consuma două căni zilnic.
Din două linguri de păpădie şi 250 ml de apă se poate face o infuzie. Se acoperă 20 de minute, se strecoară şi se consumă trei căni pe zi. "Atenţie! Aceasta se va consuma întotdeauna pe stomacul gol!", precizează dr Cristina Bălănescu. Tuturor acestor plante li se alătură socul. Infuzia din această plantă se prepară din două linguri de plantă şi 250 ml de apă. Se lasă acoperită 15 minute, consumându-se trei căni pe zi, după mesele principale. Şi din urzică se poate prepara o infuzie, care are acelaşi efect: detoxifierea blândă a organismului. Se fierb o lingură de frunze de urzică şi 250 ml de apă, lăsându-se acoperite 10-15 minute. Se consumă două-trei căni pe zi, după mesele principale.
Citește pe Antena3.ro