x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Dieta cu mere. Cum să topești kilogramele

Dieta cu mere. Cum să topești kilogramele

01 Sep 2016   •   17:16
Dieta cu mere. Cum să topești kilogramele

O dietă ușoară, care permite scăderi în greutate de până la 8,5 kilograme în 3 luni, dieta cu mere are ca elementul de bază consumul a 3 mere pe zi. De asemenea, este esenţial să fie reduşi carbohidraţii (cereale rafinate, pâine albă, biscuiţi, prăjituri, băuturi acidulate, paste făinoase, dulceţuri), scrie clicksanatate.ro.

Dieta a fost creată de nutriţionistul american Tammi Flynn, după ce a constatat că una dintre pacientele sale mânca înainte de fiecare masă un măr, fără să schimbe nimic din alimentaţia ei obişnuită.

La fiecare masă trebuie să ai surse de proteine slabe, deoarece acestea scad pofta de mâncare şi facilitează scăderea în greutate. Trebuie să bei cel puţin 2 litri de apă pe zi. După cele cinci zile, regimul se poate continua (din nou cu ziua 1), până la maximum 2 săptămâni, după care se face o pauză de o săptămână şi se reia.

Îți aduce un plus de fibre

Prin faptul că duce la o scădere sănătoasă în greutate, este o dietă pe termen lung ale cărei efecte se menţin în timp. Prin consumarea unui măr înainte de masă se urmăreşte apariţia senzaţiei de saţietate, astfel că atunci când treci la felul următor, foamea se mai potoleşte.

Indiferent ce mănânci la felul principal, mărul îți asigurăm o cantitate suficientă de fibre vegetale pentru o buna digestie. Se încurajează şi deprinderea unor obiceiuri alimentare bune, care să includă zilnic consumul de fructe şi de legume.
Model de dietă

Luni

Mic dejun: omletă cu brânză, un măr.

Prânz: piept de pui la grătar, două căni de broccoli la cuptor, jumătate de cană de orez brun fiert, un măr.

Cină: somon la grătar, salată verde, un măr.

Marți

Mic dejun: 2-3 mere.

Prânz: salată verde cu lămâie sau oţet, brânză degresată, puţină sare.

Cină: 2-3 mere.

×
Subiecte în articol: mere dieta cu mere slabit