x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Extractul din mlădițe de rozmarin scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor

Extractul din mlădițe de rozmarin scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor

06 Aug 2018   •   17:16
Extractul din mlădițe de rozmarin scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor

Extractul din mladite de Rozmarin are actiune coleretica (creste secretia biliara) si cola­goga (ajuta la golirea bilei, care se produce în mod normal în timpul meselor bogate în grasimi si are rolul de a ajuta digestia grasimilor). Deci, se va folosi în caz de vezica biliara hipotona - bila lenesa sau care se goleste greu - vezica malformata, cudata. Foarte important, curata si sustine activitatea fica­tului si colecistului, deci are si actiune deto­xifianta.

Ajuta si la scaderea nivelului colesterolului si al trigliceridelor, fiind recomandat în ficat gras (steatoza hepatica), valori crescute ale coles­te­rolului si trigliceridelor (îl gasiti asociat cu alte ge­moterapice în preparatul Polygemma 18 - co­les­te­rol). În alergiile alimentare, puteti apela la extrac­tul de mladite de rozmarin, asociat cu Extractul din muguri de Coacaz negru.

Deoarece ficatul este principalul organ care ge­nereaza energie, când el nu functioneaza bine, apa­re oboseala. În acest caz, gemoterapicul din mla­­dite de Rozmarin este primul remediu de folo­sit pentru revigorarea organismului. Trebuie tinut cont ca nu se administreaza sea­ra, deoarece poate pro­du­ce insomie. Se reco­man­da adminis­trarea cu prudenta (doza mai mica) la persoane hiperten­sive. Doza recoman­data în general este de 2 ml pentru forma cla­sica sau 6 picaturi pentru for­ma con­cen­­trata.

Sursa: bzv.ro

×