x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Galbenă, roşie sau albă? Ce tip de ceapă aduce cele mai multe beneficii pentru sănătate?

Galbenă, roşie sau albă? Ce tip de ceapă aduce cele mai multe beneficii pentru sănătate?

28 Feb 2019   •   01:53
Galbenă, roşie sau albă? Ce tip de ceapă aduce cele mai multe beneficii pentru sănătate?

Nelipsită din preparatele culinare, ceapa este nu numai un ingredient de bază în bucătărie, ci şi o adevărată farmacie la îndemână, care ne salvează de multe probleme de sănătate.

Fără restricţii în privinţa consumului şi fără reacţii neplăcute pentru organism, exceptând mirosul neplăcut care persistă în respiraţie, consumul de ceapăa este recomandat unanim de specialişti pentru efectele benefice pe care această legumă le are asupra organismului.

Fie ca este galbenă, roşie sau albă, ceapa este un medicament natural. Este o minune lăsată în dar de natură, care conţine tiosulfinate cu puternice proprietăţi antimicrobiene, sulfuri, sulfoxide şi alţi compuşi foarte valoroşi în menţinerea sănătăţii. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei şi producerea de compuşi care duc la iritarea şi lăcrimarea ochilor.

Datorită fructo-oligozaharidelor conţinute de ceapă sunt stimulate înmulţirea bacteriilor bune din colon, reducându-se astfel riscul creşterii tumorilor care s-ar putea dezvolta la nivelul colonului.

Ceapa galbenă – beneficii pentru sănătate:

- tratează anemia, graţie conţiutului ridicat de fier
- diminuează simptomele bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita şi guta
- luptă împotriva infecţiilor provocate de bacterii, inclusiv...............

Citește mai departe șiaflă care tip de ceapă e mai folositor pentru sănătate

×