Sistemul imunitar are nevoie de ajutor pentru a ne proteja de boli. Acest ajutor poate să vină de la substanţa din ginseng numită saponina, care conţine antioxidanţi ce contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire şi la întărirea sistemului imunitar.
AFRODIZIAC NATURAL
"Ginsengul conţine toate vitaminele şi mineralele. Tocmai de aceea, îl recomand persoanelor care au carenţe de vitamine şi minerale, dar şi celor care nu se alimentează corespunzător", menţionează medicul Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.
Această plantăeste benefică tuturor, mai puţin de hipertensivilor. În cazul acestora, dozele mici pot produce creşterea tensiunii arteriale.
Uleiul de ginseng se dovedeşte util în afecţiunile pielii: psoriazis, eczeme, dermatite.
50 de picături pe zi de tinctură de ginseng vor ameliora simptomele bolilor endocrine şi respiratorii.
Ceaiul de ginseng, ce se prepară dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă, este benefic în cazul tulburărilor digestive. Totodată, produsul se recomandă în astenie, efort fizic şi intelectual prelungit. "Indiferent de modalitatea de administrare, este important ca preparatele pe bază de ginseng să fie consumate ziua, nu seara, pentru că au un efect puternic energizant", sfătuieşte specialistul nostru.
Ginsengul este un bun afrodiziac, prevenind disfuncţiile sexuale atât ale bărbaţilor, cât şi ale femeilor. Totodată, ginsengul sporeşte fertilitatea femeilor şi potenţa bărbaţilor.
CONTRAINDICAŢII
Ginsengul este eficient dacă se administrează corect. Nu este indicată consumarea lui de copii şi de femei însărcinate. De asemenea, nu este recomandat în caz de indigestii sau la începutul unei răceli. În doze excesive, produsele pe bază de ginseng pot provoca stări de agitaţie şi insomnie în cazul unor persoane sensibile. Cura cu produse de ginseng se va face cu pauze, conform prospectelor.
Citește pe Antena3.ro