x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Infuzie de tei contra aftelor

Infuzie de tei contra aftelor

de Gina Matei    |    09 Mai 2011   •   18:53
Infuzie de tei contra aftelor
164528-untitled-1.jpgO cană de ceai de tei cald vă scapă de insomnii, nevroze, anxietate şi depresie. "Ceaiul de tei este un puternic relaxant. Pentru efectul de calmare, se va bea călduţ cu câteva ore înainte de culcare", precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în tera­pii complementare, de la Centrul Medical Clar Med. În uz intern, infuzia obţinută dintr-o linguriţă de flori la 250 ml de apă clocotită, este un calmant al tusei. Prin urmare, se administrează în gripe, viroze însoţite de tuse. De asemenea, stimulează transpiraţia şi scade febra.

Gargară contra stomatitelor
Gargara cu infuzie de tei tratează afecţiunile cavităţii bucale: stomatite, afte, gingivite. Totodată, specialistul nostru recomandă gargara cu ceai de tei şi pentru tratarea inflamaţiilor amigdalelor. Pentru aceasta, se face o infuzie din 25 g de flori la 250 ml de apă clocotită la care se adaugă cinci grame de bicarbonat de sodiu. "Gargara se face doar cu ceai cald", atrage atenţia specialistul nostru.

În cosmetică
Pe lângă proprietăţile terapeutice, florile de tei reuşesc să facă minuni şi în cosmetică. Compresele cu infuzie din flori de tei redau ochilor strălucirea şi atenuează cearcănele. Totodată, cu infuzie călduţă din flori de tei putem să ne spălăm pe faţă după ce ne-am dema­chiat. Această infuzie are proprietăţi hidratante şi emoliente. Iar dacă aveţi tenul cuperozic, specialistul nostru vă propune să fierbeţi 35 de grame de flori uscate cu 500 mililitri de apă. După 10 minute, se tamponează cu această infuzie zonele cuperozice, cu erupţii cutanate sau locurile cu inflamaţii dureroase.

Baie pentru corp
O baie cu decoct de tei este o soluţie la îndemână pentru oricine îşi doreşte o piele frumoasă. Aşadar, doctor Cristina Bălănescu recomandă să preparaţi un decoct dintr-un kilogram de frunze şi trei litri de apă. Se fierbe un sfert de oră şi apoi se adaugă în cada de baie. Specialistul nostru recomandă aceste băi şi copiilor.

×