Petras Bio este primul procesator de paste făinoase şi cereale integrale ecologice din România.
Petras Bio este primul procesator de paste făinoase şi cereale integrale ecologice din România.
Localizată în Deva, fabrica Petras Bio lucrează în parteneriat cu două ferme care produc cereale ecologice şi cu o moară, de asemenea eco. “Am început în 2006, pentru că am dorit să prelucrez pentru România cel puţin o parte din cantităţile foarte mari de cereale ecologice care sînt exportate. Petras Bio vine din iubirea noastră pentru pămînt, cereale şi oameni. Nu ne imaginăm să lucrăm altfel decît certificat ecologic, pentru că ne dorim produse adevărate şi sănătoase”, spune Marius Gabor, administratorul firmei.
OFERTE. Petras Bio produce mai multe tipuri de paste făinoase ecologice – tagliatelle, melci şi spirale – atît din făină integrală de grîu comun, cît şi din făină integrală de grîu spelta. Spelta este cea mai veche dintre cereale şi strămoşul grîului comun şi, spre deosebire de acesta, este mult mai bogată în fibre, vitamine, acizi graşi esenţiali şi minerale. Tagliatellele sînt fabricate prin laminare şi nu prin extrudare (presare), păstrîndu-se astfel structura fibrei şi neîncălzindu-se aluatul, şi sînt uscate la temperaturi joase. De asemenea, producătorul din Deva are în ofertă şi fulgi de grîu, de secară şi musli. Fulgii eco de grîu şi de secară sînt obţinuţi prin aburirea, laminarea şi uscarea boabelor de grîu, respectiv de secară. Tratamentul termic blînd la care au fost supuse boabele le face mai uşor digerabile, iar folosirea boabelor întregi duce la păstrarea integrală a componentelor şi substanţelor nutritive din acestea. Pe lîngă produsele procesate, Petras Bio scoate pe piaţă şi “arpacaşuri” eco: grîu integral, spelta integral şi secară integrală cu mare putere de încolţire. Toate aceste produse sînt gustoase, dar şi foarte sănătoase, fiind făcute din cereale şi făinuri integrale, care păstrează toate “componentele‘‘ boabelor şi substanţele benefice din acestea. Înlocuirea cerealelor rafinate cu cereale integrale este o modalitate simplă şi importantă de menţinere a unui nivel sănătos al glicemiei şi al insulinei, reducîndu-se astfel riscul îmbolnăvirii de diabet, dar şi de protajare a sistemului circulator şi de reducere a riscului apariţiei bolilor cardiace.
florina.zainescu@jurnalul.ro