O adevărată regină a verii, fasolea verde este o legumă foarte sănătoasă, care se găseşte în pieţe până la toamnă. Aşadar, să profităm!tate se poate îmbunătăţi considerabil dacă vom consuma regulat fasole verde deoarece conţine vitaminele A, B şi C, oligoelemente, betacaroten şi săruri minerale (calciu, siliciu, fosfor, fier, mangan, magneziu, hidraţi de carbon).
O adevărată regină a verii, fasolea verde este o legumă foarte sănătoasă, care se găseşte în pieţe până la toamnă. Aşadar, să profităm!
1. Împiedică asimilarea zaharurilor
Consumul regulat de fasole verde proaspătă împiedică asimilarea zaharurilor, datorită conţinutului să mare de fibre. Pentru rezultate excepţionale se recomandă curele cu durată de o lună, în care să consumi fasole verde de patru ori pe săptămână. Şi nu este greu pentru că poate fi preparată într-o mulţime de feluri.
2. Scade riscul de osteoporoză
Având în compoziţie un procent mare de vitamina K, fasolea verde deţine un rol important în menţinerea în stare bună a sistemului osos. Studiile recente arată că femeile aflate la menopauză care consumă alimente cu un conţinut bogat vitamina K sunt mai puţin expuse apariţiei osteoporozei şi riscă mai puţine fracturi. Vitamina K din fasolea verde încetineşte acţiunea celulelor numite osteoclaste, care sunt responsabile de pierderea consistenţei masei osoase.
3. Ţine colesterolul la distanţă
Substanţele active din compoziţia acestei legume au rolul de a preveni formarea plăcilor de aterom pe artere. Păstăile de fasole verde conţin vitamina A, vitamina C, potasiu, magneziu, acizi graşi omega 3, care contribuie la reducerea efectului sclerotic, prin micşorarea procentului de colesterol rău (LDL). Acest lucru va împiedica depunerea colesterolului pe pereţii vaselor de sânge, aşa că va scădea riscul apariţiei unui infarct.
Citește continuarea pe RevistaFelicia.ro