x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Picături de tinereţe din sâmburi de struguri

Picături de tinereţe din sâmburi de struguri

de Steluta Indrei    |    18 Aug 2012   •   20:09
Picături de tinereţe din sâmburi de struguri

Uleiul din samburi de struguri este unul dintre cele mai noi produse naturale utilizate in cosmetica. Extras mai ales in Franta si Italia, acest ulei a fost mai intai foarte apreciat in nutritie datorita proprietatilor sale antioxidante, diuretice si detoxifiante. Recent, oamenii de stiinta au constatat ca uleiul din samburi de struguri are efecte miraculoase si asupra pielii. Dar ce contin samburii de struguri atat de special? Ei bine, pe cat sunt de mici aceste bobite din miezul strugurilor, pe atat de mare este concentratia lor de polifenoli. Aceste substante naturale antioxidante sunt cele care protejeaza pielea de efectele imbatranirii. Polifenolii lupta impotriva radicalilor liberi (vinovati de aparitia ridurilor) si stimuleaza productia de colagen si elastina care mentin supletea si catifelarea pielii. Tot polifenolii activeaza microcirculatia sangvina de la nivelul pielii. Uleiul din samburi de struguri mai contine cantitati insemnate de vitamine, in special E si C, precum si unele minerale – zinc, cupru, seleniu – benefice pentru piele. Iata ceea ce confera uleiului din samburi de struguri proprietatile unui veritabil antiaging 100% natural.

Samburii de struguri abunda in acizi grasi esentiali (omega 6, omega 9), care au de asemenea o puternica actiune antiimbatranire. Omega 6 si omega 9 au rolul de a stimula regenerarea celulara si de a favoriza hidratarea pielii limitand pierderea de apa.

Marele avantaj al uleiului din samburi de struguri este acela ca, desi este bogat in acizi grasi, are totusi o textura lejera, nongrasa si poate fi utilizat pentru orice tip de ten, inclusiv tenul gras si mixt. Asa se face ca uleiul din samburi de struguri hraneste deopotriva pielea uscata sau sensibila, hidrateaza pielea grasa si regenereaza pielea matura, protejand-o de imbatranirea celulara. Tot datorita texturii sale usoare, acest ulei patrunde rapid si usor in straturile profunde ale pielii, unde actioneaza eficient, nelasand senzatia de piele grasa.

Utilizat sub forma de masaj facial, corporal sau capilar, uleiul din samburi de struguri poate fi utilizat simplu (ca alternativa la mult mai cunoscutul ulei de masline) sau poate fi folosit ca baza pentru diverse creme, masti antirid, lotiuni exfoliante preparate acasa.

ATENTIE!
Pentru a beneficia de proprietatile terapeutice ale uleiului din samburi de struguri trebuie sa folosim un astfel de produs obtinut prin presare la rece, mentiune care apare pe eticheta. Nu este indicat uleiul rafinat, care se obtine prin procedee industriale la temperaturi mari, ceea ce distruge substantele valoroase din punct de vedere terapeutic. Uleiul presat la rece din samburi de struguri poate fi gasit in magazine cu produse bio sau naturiste.

×