Un amestec ecologic de boabe de piper alb, negru, roşu, verde produs de Sonnentor, ce oferă mâncării o aromă deosebită. Însă în afara valorilor sale culinare, piperul are şi calităţi terapeutice incontestabile.
Un amestec ecologic de boabe de piper alb, negru, roşu, verde produs de Sonnentor, ce oferă mâncării o aromă deosebită. Însă în afara valorilor sale culinare, piperul are şi calităţi terapeutice incontestabile.
BENEFICII. În principal, uleiurile volatile pe care le conţine au un efect antiinfecţios puternic asupra căilor respiratorii. În plus, stimulează procesele digestive, stopează vărsăturile, acţionează asupra aparatului cardiovascular şi chiar asupra metabolismului. Tusea iritativă şi tusea uscată se pot trata cu două vârfuri de cuţit de piper amestecate cu patru linguriţe de miere şi cu puţină zeamă de lămâie.
Atenţie, piperul trebuie consumat cu moderaţie. El poate agrava afecţiuni cum ar fi gastrita hiperacidă şi hipertensiunea. În plus, pentru că are proprietăţi revigorante, excitante, nu este recomandat persoanelor agitate, sensibile, care suferă de tulburări ale sistemului nervos.
BENEFICII. În principal, uleiurile volatile pe care le conţine au un efect antiinfecţios puternic asupra căilor respiratorii. În plus, stimulează procesele digestive, stopează vărsăturile, acţionează asupra aparatului cardiovascular şi chiar asupra metabolismului. Tusea iritativă şi tusea uscată se pot trata cu două vârfuri de cuţit de piper amestecate cu patru linguriţe de miere şi cu puţină zeamă de lămâie.
Atenţie, piperul trebuie consumat cu moderaţie. El poate agrava afecţiuni cum ar fi gastrita hiperacidă şi hipertensiunea. În plus, pentru că are proprietăţi revigorante, excitante, nu este recomandat persoanelor agitate, sensibile, care suferă de tulburări ale sistemului nervos.
Citește pe Antena3.ro