x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei: Ceaiul Armoniei, după o reţetă Hildegard

Produsul zilei: Ceaiul Armoniei, după o reţetă Hildegard

de Jurnalul National    |    12 Apr 2008   •   00:00
Produsul zilei: Ceaiul Armoniei, după o reţetă Hildegard
Sursa foto: Jurnalul foto/

Gutuie, fructe de fenicul, frunze de roiniţă, rizom de lemn dulce, măceşe, coriandru, fructe de anason, rizom de galangal şi gomphrena.

Gutuie, fructe de fenicul, frunze de roiniţă, rizom de lemn dulce, măceşe, coriandru, fructe de anason, rizom de galangal şi gomphrena. Acest amestec de plante ecologice – Ceaiul Armoniei – a fost “inventat” de o călugăriţă vindecătoare din se­colul al XII-lea, Hildegard von Bingen, şi a fost “readus” la viaţă de firma austriacă Sonnentor.

 

PLANTE. Dar la ce sînt bune plan­tele din acest ceai? De exemplu, feniculul are proprietăţi antisep­ti­ce, carminative şi creşte diu­reza. De asemenea, este galactogog, sedativ uşor, antispastic bronşic şi expec­to­rant. Roiniţa aduce buna-dis­po­zi­ţie. De secole, ea este folosită ca un re­me­diu natural pentru stările de me­lan­colie şi de letargie. Roiniţa redă vi­talitatea, calmează nervii şi în­tă­reş­te memoria. În medicina po­pulară, lemnul dulce este utilizat ca la­xativ şi calmant al tusei. Atenţie! Cea­iul de lemn dulce este contraindicat la bolnavii hipertensivi. Măceşele sînt foarte apreciate pentru con­ţi­nu­tul lor bogat în vitamina C şi a can­tităţilor mai mici din vitaminele A, B1, B2, P, K şi acid nicotinic. Ele au efect tonic vitaminizant şi stimu­lea­ză secreţia biliară. Coriandrul are acţiune carminativă şi stoma­hi­că. Ceaiul de anason este expectorant şi calmează colicile intestinale şi stomacale la sugari şi copii. Galangalul este un condiment picant foarte apre­ciat în Asia. Gomfrena este una din­tre cele mai puternice plante cu pro­prietăţi tonice, revitalizante şi an­titumorale din bazinul Amazoniei.

×
Subiecte în articol: bio