Gutuie, fructe de fenicul, frunze de roiniţă, rizom de lemn dulce, măceşe, coriandru, fructe de anason, rizom de galangal şi gomphrena.
Gutuie, fructe de fenicul, frunze de roiniţă, rizom de lemn dulce, măceşe, coriandru, fructe de anason, rizom de galangal şi gomphrena. Acest amestec de plante ecologice – Ceaiul Armoniei – a fost “inventat” de o călugăriţă vindecătoare din secolul al XII-lea, Hildegard von Bingen, şi a fost “readus” la viaţă de firma austriacă Sonnentor.
PLANTE. Dar la ce sînt bune plantele din acest ceai? De exemplu, feniculul are proprietăţi antiseptice, carminative şi creşte diureza. De asemenea, este galactogog, sedativ uşor, antispastic bronşic şi expectorant. Roiniţa aduce buna-dispoziţie. De secole, ea este folosită ca un remediu natural pentru stările de melancolie şi de letargie. Roiniţa redă vitalitatea, calmează nervii şi întăreşte memoria. În medicina populară, lemnul dulce este utilizat ca laxativ şi calmant al tusei. Atenţie! Ceaiul de lemn dulce este contraindicat la bolnavii hipertensivi. Măceşele sînt foarte apreciate pentru conţinutul lor bogat în vitamina C şi a cantităţilor mai mici din vitaminele A, B1, B2, P, K şi acid nicotinic. Ele au efect tonic vitaminizant şi stimulează secreţia biliară. Coriandrul are acţiune carminativă şi stomahică. Ceaiul de anason este expectorant şi calmează colicile intestinale şi stomacale la sugari şi copii. Galangalul este un condiment picant foarte apreciat în Asia. Gomfrena este una dintre cele mai puternice plante cu proprietăţi tonice, revitalizante şi antitumorale din bazinul Amazoniei.