Unul dintre cele mai pupulare şi iubite condimente în variantă ecologică: muştarul. Un produs delicios, fără chimicale sau aditivi alimentari.
Unul dintre cele mai pupulare şi iubite condimente în variantă ecologică: muştarul. Un produs delicios, fără chimicale sau aditivi alimentari.
Semnalat de peste 3.000 de ani, muştarul este unul dintre cele mai vechi condimente, acesta regăsindu-se în alimentaţia popoarelor asiatice, avechilor egipteni, agrecilor şi romanilor. De altfel, de la romani a rămas prima reţetă pentru preparea muştarului: un amestec din seminţe de muştar măcinate, ulei de măsline, miere şi oţet pe care-l foloseau la salate şi sosuri. În Evul Mediu, muştarul era sinonim cu bogăţia. Din secolul al XIII-lea muştarul devine un condiment obişnuit pentru parizieni şi uşor, uşor începe să cucerească Europa. Există circa 40 de soiuri de muştar, mai cunoscute fiind muştarul alb, cel indian şi muştarul negru.