Vremea se încălzeşte. Motiv pentru care alternăm statul la birou cu plimbările mai lungi. Astfel poate să apară disconfortul la nivelul gambelor, edemele şi senzaţia de picioare grele, obosite.
Pentru eliminarea acestor senzaţii, Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul de Sănătate Clar Med, recomandă băile de plante, unele decocturi şi infuzii.
Infuzia din rădăcină de urzică are un efect benefic, ajutând la eliminarea simptomului de picioare grele. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de rădăcină mărunţită şi 250 ml de apă. După ce se infuzează 8-10 minute, se răceşte, urmând să fie turnată într-un lighean cu apă caldă. Staţi 10 minute cu picioarele în acest amestec. Tot băi se pot face şi din frunzele de nuc. Infuzia obţinută din două linguri de frunze de nuc mărunţite şi 300 ml de apă se adaugă în apă caldă. Este indicat ca aceste băi să se facă o dată la două zile.
În uz intern, plantele vor fi folosite sub formă de decocturi. Coada-calului este un remediu naturist de necontestat. Se prepară un decoct astfel: se fierbe o lingură cu vârf de plantă în 250 ml de apă, din care se vor consuma două căni pe zi. "Atenţie! Acest decoct are un efect diuretic", atrage atenţia dr Cristina Bălănescu.
Şi din tecile de fasole se poate face un decoct: la o lingură de teci se adaugă 250 ml de apă. Se fierb 8-10 minute şi se consumă două căni pe zi.
Tot decoct se prepară şi din rădăcini de osul-iepurelui: 1 lingură de pulbere de rădăcină şi 200 ml de apă se fierb 15 minute. Se strecoară
şi se consumă două căni pe zi.
Infuzia din mesteacăn se prepară din două linguri de frunze la 200 ml de apă. Se răceşte, se strecoară, iar în lichidul obţinut se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.
Citește pe Antena3.ro