Lămaia, în ciuda gustului nu tocmai plăcut, este un fruct cunoscut și apreciat în întreaga lume datorită proprietăților sale curative și versatilității în bucătărie. Lămâia este bogată în nutrienți și antioxidanți esențiali pentru funcționarea optimă a organismului.
Potrivit www.healthyfoodhouse.com, lămâia întărește sistemul imunitar și încetinește acțiunea radicalilor liberi, prevenind diferite boli. Totuși, mulți dintre nutrienții esențiali se găsesc în coajă. Mai mult decât atât, studii recente au demonstrat că acești compuși antioxidanți sunt benefici în tratarea cancerului.
Oamenii de știință australieni estimează că o lămâie conține 22 de agenți anticancerigeni. Grație proprietăților alcaline, lămâia nu permite instalarea acidității în corp care favorizează apariția cancerului. Mai mult de 20 de cercetări științifice au demonstrat efectul limonoizilor, mai puternic chiar decât al chimioterapiei.
Limonoizii au un efect pozitiv în tratamentul următoarelor boli:
Tehnica lămâii congelate
Pentru a beneficia de proprietățile anticancerigene ale lămâii, ar trebui să o consumați în mod constant, cu tot cu coajă. Cea mai bună metodă este să congelați lămâia.
Rețetă:
Acest remediu este mult mai eficient decât sucul de lămâie în lupta împotriva cancerului, datorită nutrienților pe care îi conține coaja.
În coajă se găsesc majoritatea limonoizilor și ceilalți antioxidanți în concetrații ridicate, aceștia fiind responsabili pentru reducerea și eliminarea diferitelor tipuri de tumori maligne.
Pentru a preveni cancerul se recomandă să consumați 150 grame de lămâie pe săptămână.