x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. 6 remedii naturale împotriva Zonei Zoster

Tratamente naturiste. 6 remedii naturale împotriva Zonei Zoster

06 Mar 2019   •   00:12
Tratamente naturiste. 6 remedii naturale împotriva Zonei Zoster

Problemele create de zona zoster, o maladie cauzată de recidiva virusului varicelo-zosterian, pot fi îmblânzite cu ajutorul unor tratamente naturiste, între care și propolis.. Deși medicina a lansat, de-a lungul vremii, mai multe tratamente pentru această afecțiune, cele mai multe s-au dovedit a fi aproape ineficiente. În schimb, tratamentele naturiste, pe care le puteti urma acasă, reduc extinderea, durata simptomelor și scad riscul de agravare a afecțiunii.

Zona Zoster este o infecție cauzată de virusul varicelo-zosterian, o formă de herpes, numită herpes zoster.
Factorii care favorizează apariția zonei zoster sunt stresul, oboseala fizică și psihică accentuată sau un șoc emoțional. Primele simptome sunt febra, durerile de cap, oboseala și, în general, semne specifice gripei. Simptomele specifice sunt senzații de arsură, mâncărime, sensibilitate la frig sau caldură și amorțeală.

După o zi până la 21 de zile apar porțiuni de piele iritată, ce se transformă apoi în vezicule umplute cu lichid. Gradat, aceste vezicule sunt umplute cu sânge, se închid la culoare și capătă o culoare roșie. După șapte-zece zile, pe locul veziculelor se formează cruste. În cele din urmă, crustele cad, iar pielea începe să se vindece. Recomandarea este să evitați să vă scarpinati, deoarece puteți provoca astfel o infecție bacteriană.

Dacă suferiți de această afecțiune, e bine să stiți că alimentația joacă un rol major. Este important ca în această perioadă să evitați ciocolata, cola, cafeaua, mâncarea de tip fast-food, zahărul, fructele și legumele cu un grad mare de aciditate (lămâi, grepfruit, roșii), carnea roșie și lactatele.

Tratamentele naturiste urmate, trebuie să acopere atât latura antivirală a acestei afecțiuni, cât și pe cea care tratează erupțiile, constând în aplicații locale, externe. Iată care sunt cele mai eficiente dintre acestea:

Tratamente antivirale

1. Usturoiul - unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute remedii împotriva acestei afecțiuni este usturoiul, care stopează pericolul ca bacteriile să se înmulțească și care elimină virusurile.
Se face o cremă omogenă din usturoi și câteva linguri de untură de porc, însă aveți grijă să fie fără sare, se fierbe și apoi se strecoară. Se lasă la frigider până se racește și o puteți folosi în decursul zilei de câte ori simțiți nevoia.

2. Propolisul  
........................

Citește mai mult pe ANTENA SATELOR și află cum poți vindeca zona Zoster prin TRATAMENTE NATURISTE

×