Consiliul pentru apărarea Resurselor Naturale (NRDC), o organizaţie internaţională nonprofit fondată în 1970, a publicat un raport care conţine o listă de 10 produse considerate că afectează mediul, în relaţie cu cantitatea de CO2 pe care o eliberează pentru fiecare kilogram produs, scrie CNN.
1. Carne de vită
Carnea de vită este recunoscută ca fiind alimentul care afectează cel mai mult clima. Potrivit calculelor prezentate în cadrul studiului, fiecare kilogram de carne de vită produce 26.5 kilograme de CO2 – cea mai mare cantitate observată în cadrul studiului.
2. Carne de miel
Carnea de miel este pe locul doi, ceea ce confirmă faptul că preparatele din carne roşie are, în mod deosebit, efecte asupra resurselor naturale, afectând mediul. Pentru fiecare kilogram de carne de miel sunt eliberate 22.9 kilograme de CO2.
3. Unt
Al treilea cel mai periculos aliment pentru mediu este untul. Un kilogram de unt produce 12 kilograme de CO2.
4. Crustacee
Crustaceele costă mediul 11.7 kilograme de CO2 pentru fiecare kilogram de mâncare produs, o diferenţă mică faţă de unt.
5. Caşcaval
Un kilogram de caşcaval produce 9.8 kilograme de CO2.
6. Asparagus
Asparagusul este singura legumă de pe listă şi este şi cea mai surprinzătoare. Asparagusul produce 8.9 kilograme de CO2. “Mare cantitate din asparagusul din SUA este adus cu avionul din America Latină, ceea ce rezultă în mai multe emisii care afectează climatul comparativ cu alimentele transportate cu camionul”, a spus o autoare a studiului, Sujatha Bergen.
7. Carne de porc
Un kilogram de carne de porc produce 7.9 kilograme de CO2.
8. Carne de viţel
Fiecare kilogram de carne de viţel produce 7.8 kilograme de CO2.
9. Carne de pui
Un kilogram de carne de pui produce 5 kilograme de CO2.
10. Carne de curcan
Carnea de curcan este asemănătoare celei de pui în privinţa emisiilor. Astfel, un kilogram de carne de curcan produce în jur de 5 kilograme de CO2.