x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 10 urmări ale sedentarismului. Tu alegi cum îmbătrânești

10 urmări ale sedentarismului. Tu alegi cum îmbătrânești

de Andreea Sava    |    31 Oct 2016   •   00:00
10 urmări ale sedentarismului. Tu alegi cum îmbătrânești
Sursa foto: FOTO: pinterest.com

V-am tot îndemnat să vă apucați de făcut mișcare dar nu v-am spus niciodată de ce ar trebui să faceți efortul ăsta. Poate părea o fiță și oricum, în zilele noastre, a devenit un clișeu. Orice vedetuță, mai mult sau mai puțin tonifiată, are cel puțin o poză la sală și una rânjind în parc spunându-ne câți km a alergat.

Nu, n-am să vorbesc despre aspectul fizic pentru că, până la urmă, asta ține de gusturi. Voi vorbi despre sănătate și despre bătrânețe fiindcă, oricât de puțin ne-am gândi la asta, vine peste noi toți. Iar calitatea ei ține de noi.

1. Crește riscul de boli cardiovasculare

Un stil de viață sedentar se traduce și printr-o circulație încetinită a sângelui. Așa apar tot felul de afecțiuni ale sistemului circulator: hipertensiune, arteroscleroză, rigidizarea arterelor, tromboză, boli coronariene, formarea de cheaguri la nivelul membrelor. De asemenea, inima nu este nici ea irigată așa cum ar trebui și se poate ajunge până la stop cardiac. Pentru cei care nu înțeleg cât de grave sunt toate acestea, spun că bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces pe planetă.

2. Crește riscul de diabet

Încetinirea circulație afectează și transportul glucozei  și, implicit, la reglarea nivelului acesteia. Sedentarismul duce la creșterea nivelului de glucoză și la suprasolicitarea pancreasului, acesta fiind mecanismul de instalare a diabetului de tip 2.

Citeste articolul complet, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: sedentarism batranete urmari