x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 4 obiceiuri de dimineață care îți vor schimba viața

4 obiceiuri de dimineață care îți vor schimba viața

de Anastasia Paul    |    23 Dec 2023   •   07:00
4 obiceiuri de dimineață care îți vor schimba viața
Sursa foto: Hepta

Dimineața dă tonul pentru restul zilei. Modul în care îți petreci dimineața poate avea un impact semnificativ asupra mentalității, productivității și sănătății generale.

Cultivarea ritualurilor pozitive de dimineață este esențială. Obiceiurile potrivite te vor transforma în cea mai bună versiune a ta, îți modelează starea de spirit, concentrarea și mentalitatea. Concentrându-'i primele ore ale zilei pe auto-îmbunătățire, experimentezi cumularea efectelor pozitive în timp. Acțiunile mici, consistente se înmulțesc. Schimbarea are loc treptat, apoi brusc. Cheia este consecvența. Contează chiar și 5 minute petrecute concentrându-se spre interiorul tău. Începe de unde ești, folosește ceea ce ai și fă ce poți. Vei fi surprins de cum crește încrederea în tine, pe măsură ce investești în tine. Cei mai de succes oameni implementează ritualuri de dimineață care îi întăresc fizic, mental, emoțional și spiritual. Îți poți transforma viața adoptând obiceiuri pozitive de dimineață.

Iată 4 obiceiuri de dimineață, susținute de știință, care îți pot schimba viața:

1.  Trezește-te devreme

Trezirea devreme este unul dintre cele mai transformatoare obiceiuri de dimineață. Cei care se trezesc devreme au adesea cel mai mult succes. Studiile arată că 90% dintre directori se trezesc înainte de ora 6 am. Dimineața devreme este liniștită. Lumea se simte plină de posibilități. Distragerile limitate concurează pentru atenția ta. Este momentul perfect pentru a investi în creșterea personală. Printre cei care se trezesc devreme sunt Oprah Winfrey, Michelle Obama, Howard Schultz, Tim Cook, Indra Nooyi și Jack Dorsey.

Câștigă timp prețios pentru a te concentra asupra sănătății, stabilirii obiectivelor, creativității și auto-îmbunătățirii înainte să înceapă haosul zilei. Nivelurile de energie sunt ridicate, deoarece nivelul de cortizol atinge vârful între 6-8 am. Voința ta este mai puternică la începutul zilei.

Este nevoie de consecvență, dar te poți antrena să te trezești devreme. Mergeți la culcare mai devreme, evită electronicele înainte de culcare, eliminăi cofeina după ora 14:00 și folosește lămpi care simulează răsăritul soarelui pentru a te trezi., folosește ceasul deșteptător și pune imediat picioarele pe podea. Ajustează-ți treptat programul trezindu-te cu 5-15 minute mai devreme, până când ora ideală de trezire nu mai reprezintă un efort.

2. Practică recunoștința 
A simți recunoștință și a spune afirmații pozitive dimineața sunt modalități puternice de a crește încrederea în sine și de a-ți îmbunătăți sănătatea mintală.

Îți începi ziua exprimând recunoștință pentru ceea ce ai. Te face mai fericit, reduce materialismul și îmbunătățește relațiile. Scrierea într-un jurnal de recunoștință te reconectează la ceea ce este deja bun în viața ta.

Afirmațiile îți schimbămentalitatea atunci când sunt practicate în mod constant. Repetă afirmații pozitive despre tine și despre ceea ce vrei să faci pe parcursul zilei.

3. Meditează
Meditația oferă nenumărate beneficii pentru sănătatea fizică, mentală și emoțională. Accentuează concentrarea, crește conștientizarea de sine, reduce stresul și anxietatea, îmbunătățește memoria, sporește inteligența emoțională, prelungește durata atenției și duce la o mai bună luare a deciziilor.
Alocarea timpului pentru meditație dimineața creează spațiu între sfârșitul somnului e noapte și începutul zilei. Obține claritate cu privire la ceea ce contează și la modul în care vrei să-ți petreci timpul, comparativ cu a sări direct la obligații. 

Există multe tipuri de meditație, dar începe cu 5 până la 10 minute de observare a respirației, fără judecată, pentru a-ți calma mintea. 

4. Exercițiu
În primul rând, exercițiul îți crește endorfinele, te pune într-o mentalitate pozitivă și stimulează energia pentru ore întregi. Elimină autodisciplina când devine parte din rutina ta. De asemenea, s-a dovedit că reduce stresul, îmbunătățește concentrarea, sporește creativitatea, crește rezistența atunci când te confrunți cu provocări și sporește încrederea.

Orice mișcare este excelentă, cum ar fi mersul pe jos, yoga, alergarea, ciclismul, antrenamentele. Chiar și doar 5-10 de minute vă crește ritmul cardiac și temperatura, ceea ce „trezește” corpul și creierul. Ieși afară pentru a beneficia de natură și lumina soarelui. Lumina naturală influențează ritmul circadian, producția de serotonină, absorbția vitaminei D și concentrarea.

Pentru a deveni un obicei, pregătește-ți echipamentul de antrenament cu o seară înainte, programează-ți exercițiile în calendar și începe. (chiar și cu tine însuți) și începe puțin. De exemplu, angajamentul pentru doar 5 minute oprește amânarea și perfecționismul. Urmărirea progresului oferă responsabilitate, potrivit newtraderu.com.


 

×
Subiecte în articol: obiceiuri dimineaţa schimbari viata