x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 modalități în care ne auto-sabotăm în procesul de slăbire

5 modalități în care ne auto-sabotăm în procesul de slăbire

19 Mar 2016   •   14:55
5 modalități în care ne auto-sabotăm în procesul de slăbire
Sursa foto: Alan Cleaver

Pierderea kilogramelor în plus este un subiect greu de abordat. Deși mulți cred că au răspunsul, rețetele lor nu dau întotdeauna rezultate.

Dacă țineți dietă, faceți mișcare și cu toate acestea nu reușiți să slăbiți este foarte probabil să vă faceți vinovat de una din următoarele greșeli, după cum informează Prevention.com:

 

  1. Ignorați grăsimile

Unii „experți” în nutriție ne-au făcut să credem că lipidele sunt cel mai mare dușman al siluetei. Nimic mai fals! Avocado, uleiul de cocos, peștele bogat în omega-3, nucile și semințele sunt alimente care ar trebui să facă parte din dieta noastră, întrucât sunt bogate în grăsimi sănătoase care oferă o senzație de sațietate pe termen lung, determinându-se să consumăm mai puține calorii.

  1. Alegeți batoane proteice/energizante în locul gustărilor

Când încercați să slăbiți, gustările ar trebui să fie sățioase și sărace în calorii (până în 100-200 kcal). Dacă faceți multă mișcare și aveți nevoie de o masă de mici dimensiuni care să vă energizeze instant, optați pentru un fruct, o mână de nuci sau migdale sau puțină brânză slabă. Când alegeți batoane de cereale/ cu proteine la gustare, consumați mai multe calorii decât aveți nevoie și ingerați zahăr care vă va induce o senzație de foame.

  1. Alegeți să vă recompensați într-un mod greșit

Încă din copilărie suntem învățați să folosim mâncare drept răsplată. Prăjiturelele, bombonelele, torturile și diferitele specialități sunt folosite pentru a sărbători, pentru a marca o reușită. Acest mod de a privi lucrurile trebuie șters din memorie. Dacă reușim să scăpăm de un kilogram, să ne îmbunătățim condiția fizică sau să alergăm mai mult, sub nicio formă nu trebuie să ne premiem cu mâncare! Alegeți orice altceva vă puteți permite și vă face plăcere, dar niciodată un aliment.

  1. Sunteți confuz în ceea ce privește foamea

Atunci când ardeți mai multe calorii decât consumați deveniți mai irascibil și mai prost dispus, fără îndoială. Totuși, de multe ori, foamea este una psihologică, neavând nevoie de mâncare cu adevărat. Când ne confruntăm cu situații de acest fel,  trebuie să alegem alimente bogate în fibre și în proteine, precum legumele, fructele, pieptul de pui și brânza slabă. Vom mânca mai puține calorii și vom putea să gestionăm aceste „accese” de foame.

  1. Nu beți suficientă apă

Hidratarea corectă este unul din cei mai importanți factori ai procesului de slăbire și, în general, au unui stil de viață sănătos. Când nu ne hidratăm corespunzător nu avem energie și suntem mai predispuși să confundăm foamea cu setea. Fără suficientă apă, nutrienții nu sunt transportați acolo unde organismul are nevoie de ei. Ideal este să bem apă plată simplă, dar dacă aveți nevoie de o aromă subtilă, adăugați felii de castravete, frunze de mentă sau suc de lămâie. Din când în când, puteți opta pentru apă carbogazificată sau apă de cocos.

×