x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 80 şi 94 in talie

80 şi 94 in talie

30 Oct 2007   •   00:00

Grăsimea de pe talie este cea mai inestetică şi cea mai la vedere, mai ales că incă se mai poartă pantalonii cu talie joasă şi bluzele deasupra buricului...

Grăsimea de pe talie este cea mai inestetică şi cea mai la vedere, mai ales că incă se mai poartă pantalonii cu talie joasă şi bluzele deasupra buricului... Dar, pentru persoanele cu circumferinţă mare, faptul că nu se pot imbrăca potrivit ultimelor tendinţe chiar este o problemă minoră. Pentru că, după cum arată o serie de studii recente, grăsimea aşezată in special pe abdomen este cea mai periculoasă. Deja ştim că repartizarea inegală a grăsimii pe corp şi depunerea excesivă pe talie reprezintă semne ale unor posibile afecţiuni: boli de inimă, diabet, hipertensiune arterială, chiar cancer. Conform medicilor, bărbaţii ar trebui să se ingrijoreze dacă talia lor depăşeşte 94 de centimetri, iar in cazul femeilor 80 de centimetri.

Pentru a reduce in mod eficient colăceii din talie, secretul constă intr-o alimentaţie echilibrată, asociată neapărat cu exerciţiile fizice, sugerează instructorul de fitness Luiza Bucur, de la FC Naţional Fitness Center. Antrenamentul constă in mişcări simple, care se vor realiza in fiecare zi sau cel puţin de patru ori pe săptămănă. Pentru ca efectele să apară intr-un timp căt mai scurt, executaţi exerciţiile intr-un ritm alert, cu un număr mare de repetări. Asociaţi antrenamentul propus de specialistul nostru cu exerciţii cardio: bicicletă, alergare, bandă, stepper.

×
Subiecte în articol: armonia trupului