x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Adio durerilor de articulaţii!

Adio durerilor de articulaţii!

de Andrada Floria    |    12 Feb 2008   •   00:00

Atunci când suntem înţepeniţi, când ne este greu să ne mişcăm din cauza durerilor de articulaţii simţim nevoia să stăm în pat şi să nu facem nici un fel de efort.

Atunci când suntem înţepeniţi, când ne este greu să ne mişcăm din cauza durerilor de articulaţii simţim nevoia să stăm în pat şi să nu facem nici un fel de efort. Este total greşit. Lipsa activităţii fizice în cazul du­re­ri­lor de încheieturi înrăutăţeşte situaţia. Conform specialiştilor, cel mai bun re­mediu pentru a reduce durerile de ar­ticulaţii este mişcarea. Dacă ne an­trenăm musculatura care înconjoară, protejează şi susţine articulaţiile, ne vom putea mişca mult mai uşor, chiar dacă suferim de artroză, este de părere specialistul nostru, instructorul de fitness Luiza Bucur, de la Naţional Fitness Center (Stadionul Progresul).

 

Mobilitate

Principalul beneficiu al exerciţiilor fizice în cazul durerilor de articulaţii este întărirea musculaturii din apropierea articulaţiilor. Însă nu e totul. Specialistul nostru arată că antrenamentul fizic sporeşte mobilitatea încheieturilor. Exerciţiile fizice trebuie să fie ţintite pe încheieturi şi să nu le suprasolicite. Antrenamentul trebuie să fie uşor de executat, dar este necesar să fie repetat zilnic. În plus, pentru a fi siguri că nu agravăm starea articulaţiilor, este indicat să obţinem aprobarea medicului înainte de a începe antrenamentul.

×
Subiecte în articol: armonia trupului