x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ajutor pentru Beatrice

Ajutor pentru Beatrice

de Andreea Sminchise    |    10 Feb 2011   •   21:03

Beatrice Anghel are 6 ani şi cea mai mare bucurie a ei e că are păr. Nu că e lung şi-l poate prinde în codiţe, ci doar că e.

Până în urmă cu un an, fetiţa blondă cu ochi de îngeraş, care-l rostea pe l în loc de r, făcea chimioterapie şi singura întrebare pe care i-o punea mamei ei era - Mami, eu de ce nu am păr? Cu sufletul zdrobit de durere, Iuliana, mama ei, plângea amar când credea că micuţa nu o vede. Dar Beatrice ştia... Şi, de pe patul de spital, cu branula înfiptă în mânuţă, ruga asistentele să-i dea mamei o pastilă, „să n-o mai doală capul”.
Cancerul a costat-o pe fetiţa din Breaza un rinichi. Şi aproape un an şi jumătate de viaţă petrecută prin spitale. Atunci când nişte chisturi descoperite la ficat au fost diagnosticate drept metastaze, părinţii ei au ştiut ce înseamnă disperarea. Un medic român de la Lyon le-a redat însă speranţa. Cu ajutorul oamenilor cu suflet, Beatrice a ajuns acolo şi a fost investigată de doctorii francezi, care au concluzionat că acele chisturi nu sunt canceroase.

La întoarcerea din Franţa, părinţii au cerut întreruperea tratamentului citostatic, iar Bea­trice şi-a recăpătat părul, pofta de viaţă şi a început să meargă la grădiniţă. Cancerul, însă, încă o pândeşte. Cel puţin 5 ani după întreruperea tratamentului, fetiţa trebuie să facă periodic investigaţii pentru a vedea dacă boala nu a revenit.
O dată la câteva luni, mama o ia în braţe şi se urcă în microbuzul spre Bucureşti. Beatrice nu face niciodată drumul către spital cu plăcere. Orice ar încerca Iuliana să-i spună, oricum ar încerca s-o liniştească, în mintea fetiţei spitalul este sinonim cu chinul.

O dată pe an, micuţa trebuie să facă o ana­liză PET. Aceasta determină nivelul şi activitatea celulelor canceroase din corp. Este însă extrem de scumpă, şi nu este decontată decât parţial de Casa de Asigurări de Sănătate. „Anul trecut am făcut-o la Oradea şi a costat peste 40 de milioane de lei vechi. Am avut mare noroc cu o doamnă care ne-a ajutat enorm şi căreia o să-i fim veşnic recunoscători”, spune Iuliana Anghel.
Anul acesta, femeia a depus un dosar la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a face din nou PET-ul. Analiza se poate face la Bucureşti, dar costă 5.300 de lei. Dosarul i-a fost însă respins pe motiv că „starea de sănătate a fetiţei nu este atât de gravă”. „Nu pot să înţeleg cum se an­alizează aceste dosare... Dacă copilul meu avea o metastază, atunci era mai grav şi îi puteau deconta analiza? Şi eu ca părinte, ce să fac? Să mă rog să se îmbolnăvească mai rău?”, se întreabă tristă Iuliana.

Familia Anghel mai are o fetiţă, pe Ioana, care merge la şcoală. Tatăl copilelor a fost diagnosticat şi el cu o boală gravă. Toţi patru trăiesc dintr-un venit de 1.000 de lei pe lună. Din care plătesc şi rate la bancă, pentru căsuţa pe care şi-au construit-o cu greu.
„Nu-mi rămâne decât să apelez din nou la cei din jur. Deşi mi-e ruşine şi ştiu că toată lumea se descurcă greu în perioada asta, e vorba despre copilul meu şi asta e ultima soluţie...”, spune Iuliana cu jumătate de gură.

Dacă vreţi şi puteţi să o ajutaţi pe Beatrice să facă analiza care o va ajuta în lupta cu cancerul, faceţi o donaţie, cât de mică, în contul deschis la BRD, Sucursala Breaza, pe numele mamei, Anghel Iuliana:

CONT LEI: RO33BRDE300SV63790273000
Pentru mai multe detalii, Iuliana Anghel poate fi contactată la telefon 0731.613.008.

×
Subiecte în articol: trup,minte,suflet