x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ajutor pentru Sebi.

Ajutor pentru Sebi.

de Andreea Sminchise    |    26 Mai 2011   •   21:00

Eusebiu Bejan are 7 ani. E din comuna Racova, jud. Bacau. La varsta de 2 ani, Petruta, mama lui, l-a dus la medic, pentru ca nu vorbea si era foarte agitat. Se misca incontinuu, nu stia sa foloseasca nici un obiect si facea crize de plans. Abia al cincilea doctor i-a pus lui Sebi diagnosticul corect – autism infantil sever. Baietelul a primit doar medicamente care sa-l calmeze. 'Adica sa-l tran­sforme intr-o leguma. Si nici o alta informatie. Nimeni nu-mi spunea ce e autismul asta si ce sanse are copilul meu sa-si revina', spune Petruta Bejan.

Rudele au sfatuit-o sa-si lege copilul, ca sa-l sta­pa­neas­ca, dar ea nu s-a resemnat. A refuzat sa-l trateze pe Sebi ca pe un animal si a incercat, din casuta ei de la tara, sa se informeze. A scris zeci de scrisori catre fundatii si persoane publice, intreband ce este autismul si cum se trateaza. In cele din urma a ajuns la Bucuresti, unde lui Sebi i s-a facut o evaluare la Comple­xul de Servicii Sociale 'Sfanta Margareta' si i s-a recomandat terapia ABA. Petruta a gasit Fundatia Cristi’s Outreach in Barlad, unde baiatul ei a fost primit in programul de terapie. Asa ca l-a luat si s-a mutat cu el, cu chirie, in oras. Astazi, Sebi e alt copil.

E linistit, asculta, vorbeste si... merge la scoala normala din Racova. E in clasa I. Progresele scolare sunt insa greoaie. Petruta a aflat in urma cu putin timp despre Centrul de Medicina Hiperbara din Constanta, unde se face terapie cu oxigen. 'Oxigenul l-ar putea ajuta pe Sebi sa acumuleze mai repede si mai bine cunostintele. Aceasta terapie este recomandata pentru copiii cu autism', spune mama. Pentru a ajunge acolo si a face cele 40 de sedinte necesare, Sebi are nevoie de 4.000 de euro. Daca vreti si puteti sa-l ajutati, faceti o donatie, cat de mica, intr-unul dintre conturile deschise la Banca Transilvania, sucursala Bacau, pe numele Bejan Petruta:

CONT RON: RO47BTRL00401201G57811XX; CONT EURO:
RO22BTRL00404201G57811XX. Petruta Bejan poate fi contactata la numarul de telefon 0743.772.994.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete