Majoritatea persoanelor care spun că suferă de alergii sunt mai mult ipohondri, decât bolnavi, arată un studiu publicat în Germania.
Potrivit cercetătorilor, între 10% şi 20% dintre pacienţii care se prezintă la medic şi spun că suferă de alergii la anumite alimente nu au nimic de fapt. Medicii spun că este vorba despre un număr mult mai mare de alergici închipuiţi. Din cei 419 pacienţi cărora li s-au făcut analizele, doar jumătate aveau de fapt alergii alimentare. Toţi subiecţii au fost luaţi dintr-un spital universitar şi erau internaţi tocmai pentru acest tip de probleme. Studiul vrea să atragă atenţia asupra faptului că doctorii trebuie să fie mai atenţi atunci când pun un diagnostic, pentru că de cele mai multe ori în spatele alergiilor se află boli mult mai grave. Mai mult de atât, pacienţii sunt supuşi unor diete inutile. De cele mai multe ori, oamenii se prezintă la cabinetele medicale spunând că sunt alergici la gluten, peşte, crustacee, ouă, alune, soia, lapte sau produse lactate, ţelină, muştar, seminţe de susan şi sulfiţi. Pe fondul acestei ipohondrii, în Marea Britanie a crescut considerabil cererea pentru produse alimentare fără alergeni. Potrivit studiului, vânzările au crescut cu 300% din 2000 până în prezent.
Citește pe Antena3.ro