x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alimente benefice pentru reducerea stresului

Alimente benefice pentru reducerea stresului

de IncomeMagazine    |    20 Noi 2012   •   07:54
Alimente benefice pentru reducerea stresului
Sursa foto: Stockbyte/Getty Images

Datorită rolului extrem de important al glandelor suprarenale în nutriţia adecvată organismului şi reacţia la stres, alimentele bogate în substanţe nutritive care ajută funcţia suprearenală sunt extrem de benefice pentru reducerea stresului.

Organismul răspunde la stres prin sporirea cantităţii de hormoni ai stresului produsă de glandele suprarenale, iar aceşti hormoni sunt responsabili pentru cele mai multe simptome asociate cu stresul: creşterea tensiunii, tensiune musculară dereglări digestive. În acelaşi timp, producerea mult crecută de hormoni ai stresului de către glandele suprarenale poate cauza deficienţe nutriţionale şi o extenuare a acestor glande. În această situaţie, este afectată reacţia la stres, ceea ce conduce la o stare de oboseală cronică şi la anxietate. 



Ţelina

Un vechi remediu popular pentru scăderea tensiunii arteriale. Compuşii care intră în compoziţia ţelinei scad concentrţia de hormoni ai stresului, care provoacă vasoconstriţie. Ţelina conţine substanţe nutritive care liniştesc. Consumată înainte de culcare ţelina asigură un somn liniştit.

Seminţele de floarea-soarelui

Acestea reprezintă nu numai o sursă bogată de potasiu, ci şi complexul de vitamine B, precum şi zinc care un rol crucial în în sănătatea suprarenalelor. S-a demostrat că în perioadele de stres, concentraţiile acestor substanţe nutritive pot scădea serios.  

Citeste AICI intreaga lista de alimente care reduc stresul

Citeste si
Alimente minune pentru o silueta slim
Cum sa te feresti de mierea falsa
7 alimente care te ajuta sa slabesti
Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă

×
Subiecte în articol: alimente stres