x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alimente expirate în Bistriţa Năsăud

Alimente expirate în Bistriţa Năsăud

de Nicoleta Catana    |    20 Aug 2008   •   00:00

Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Bistriţa Năsăud au efectuat în perioada 1-15 august un control în magazinele alimentare, fiind verificaţi 37 de operatori economici.

Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Bistriţa Năsăud au efectuat în perioada 1-15 august un control în magazinele alimentare, fiind verificaţi 37 de operatori economici. Au fost controlate peste 2.400 de kilograme de produse, din care au fost constatate abateri la peste 360 de kilograme, în valoarea totală de circa 2.000 de lei. Au fost oprite temporar de la comercializare peste 280 de kilograme de alimente, în valoare de 1.145 de lei. Totodată, a fost eliminată definitiv din circuitul consumului uman, fiind potenţial periculoasă pentru sănătatea consumatorilor, cantitatea de 79 kilograme de alimente, în valoare de peste 700 de lei. Din cei 37 de operatori economici verificaţi, 18 au fost amendaţi cu suma totală de 26.000 lei. Alţi şase patroni de magazine au primit avertisment.

 
Echipele de control au găsit printre produsele cu termen de valabilitate depăşit salam afumat, ciolan presat, pastă vegetală, brînză telemea, margarină, ghiveci în bulion, muştar, cafea şi diverse sortimente de ciocolată. Într-un alt magazin din Năsăud inspectorii OJPC au descoperit alte produse expirate, precum rahat sau foi pentru prăjituri, iar la Dumitra, într-un magazin sătesc, parizer tradiţional, ruladă de carne, cremă fină pentru desert, diverse sortimente de iaurturi sau biscuiţi. Gama de produse expirate retrase din comerţ de OJPC Bistriţa-Năsăud mai cuprinde drojdie, hrean, pate de peşte afumat şi chiar popcorn cu sare.

           
Toate aceste alimente cu termene de valabilitate depăşite au fost găsite în magazine din Susenii Bîrgăului, Rusu Bîrgăului, Livezile, Dumitra, Cepari, dar şi într-un supermarket din Bistriţa.

×
Subiecte în articol: bun de consum