x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Amenzi pe litoral

Amenzi pe litoral

de Mihaela Ionescu    |    25 Iun 2009   •   00:00

În data 24 iunie, inspectorii sanitar-veterinari au controlat 39 de unităţi cu profil alimentar din staţiunile Mamaia, Costineşti şi Jupiter. Au fost verificate 22 de restaurante, două pizzerii, două braserii, 3 magazine alimentare, 4 unităţi tip fast food, 4 unităţi tip autoservire, o patiserie şi un laborator de patiserie.



De la o unitate tip fast food au fost retrase de la consum 46 de kg de piept de pui pentru că nu erau însoţite de documente care să le ateste provenienţa şi salubritatea. Alte şapte unităţi de alimentaţie publică au fost amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei, însumând 15.000 lei.

Inspectorii Autorităţii Naţional Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au constatat nereguli privind modul de depozitare a produselor alimentare, manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor de igienă, precum şi absenţa documentelor de însoţire a mărfii. De asemenea, au fost acordate avertismente pentru deficienţe minore unui număr de 13 unităţi, urmând ca inspectorii să verifice ulterior dacă acestea au fost remediate.

Numărul de telefon al "Call Center"-ului ANSVSA este 0800 826 787 şi poate fi apelat de cetăţenii aflaţi pe litoral, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

×
Subiecte în articol: bun de consum