x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet America: Nu le pasă ce mănâncă

America: Nu le pasă ce mănâncă

de Mihaela Ionescu    |    22 Apr 2009   •   00:00

Aproape jumătate dintre americani nu ia în seamă avertismentele autorităţilor cu privire la alimentele contaminate.



Potrivit unui raport, peste 40% dintre cei care aud că există alimente contaminate cu diverse bacterii verifică dacă au astfel de produse în casă. Studiul a fost realizat, pentru că în SUA s-au îmbolnăvit aproapre o mie de persoane în urma consumului de alimente contaminate cu Salmonella, deşi a fost o campanie de informare violentă cu privire la produsele cu probleme.

Raportul realizat de Universitatea Rutgers din New Jersey arată că americanii nu verifică produsele cumpărate, pentru că sunt convinşi că nu puteau fi ei atât de ghinionişti. Cercetătorii sunt convinşi că americanii urmăresc ştirile despre alimente contaminate, dar nu fac nici un efort mai departe. 84% dintre cei intervievaţi sunt foarte atenţi la astfel de ştiri şi le spun şi celor din jur ce au aflat.

Numai că din aceştia doar jumătate merge la frigider să vadă dacă are aceste produse şi să le arunce. Jumătate dintre americani crede că produsele contaminate nu pot afecta viaţa. Americanii crede că autorităţile le-ar putea face viaţa mai uşoară, dacă le-ar trimite prin e-mail sau prin poşta clasică scrisori de avertizare cu privire la alimentele contaminate.

De asemenea, 75% dintre respondenţi cred că astfel de informaţii ar trebui să existe în magazine.

×
Subiecte în articol: bun de consum