Mărimea granulelor de amidon utilizate la prepararea alimentelor ar putea determina forma gelatinei şi decide în ce măsură, în combinaţie cu altele, pot dăuna sau avea efecte benefice asupra organismului.
Mărimea granulelor de amidon utilizate la prepararea alimentelor ar putea determina forma gelatinei şi decide în ce măsură, în combinaţie cu altele, pot dăuna sau avea efecte benefice asupra organismului.
La această concluzie a ajuns o echipă de cercetători din Thailanda, care susţine că uneori amidonul este modificat chimic pentru i se îmbunătăţi calităţile. Consumatorii sunt din ce in ce mai interesaţi de amidonul nemodificat artificial, iar cercetătorii spun că amestecul de diferite tipuri de amidon poate să îmbunătaţească proprietăţi ca lipirea, textura sau stabilitatea. Amidonul este extrem de răspândit în industria alimentară.
La această concluzie a ajuns o echipă de cercetători din Thailanda, care susţine că uneori amidonul este modificat chimic pentru i se îmbunătăţi calităţile. Consumatorii sunt din ce in ce mai interesaţi de amidonul nemodificat artificial, iar cercetătorii spun că amestecul de diferite tipuri de amidon poate să îmbunătaţească proprietăţi ca lipirea, textura sau stabilitatea. Amidonul este extrem de răspândit în industria alimentară.
Citește pe Antena3.ro