x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Andreea Sava: Ce fac eu ca să mă relaxez și să evit să-mi fac inutil nervi

Andreea Sava: Ce fac eu ca să mă relaxez și să evit să-mi fac inutil nervi

01 Ian 2018   •   22:10
Andreea Sava: Ce fac eu ca să mă relaxez și să evit să-mi fac inutil nervi
Sursa foto: Creatas Images/Getty Images/Creatas RF

Vă spun sincer mie îmi este din ce în ce mai greu să mă detașez de problemele cotidiene, pentru că de asta este nevoie pentru ambele scopuri descrise anterior. Am găsit, însă, câteva metode de a mă calma și de a mă reface psihic și vi le împărtășesc și vouă, poate vă ajută. Iată-le.

1. Bătăile

Adică antrenamentele specifice sporturilor de contact. V-am mai spus că fac asta o dată pe săptămână în mod uzual, mai des în concediu fiindcă am mai mult timp și îmi pare rău că, în rest, programul nu-mi permite să le fac mai des.

Este metoda care mă relaxează cel mai tare și-mi dă forța necesară de a depăși orice problemă cu mai mult calm. Din acest motiv am și pus-o prima. Asta pentru că acest tip de sporturi presupun concentrare maximă. Dacă nu te gândești numai la ce faci, nu-ți iese ce ai de făcut, în cel mai bun caz. În general, însă, ți-o iei. :)) Oricât de preocupată aș fi de ceva, după ce-mi scapă doi pumni cineva, eventual în față, imediat îmi revine concentrarea. :))

Nu vă speriați: lucrurile nu sunt atât de dramatice. :)) Nu mă lovește nimeni cât să-mi zgâlțâie creierii în cap. Dar e suficient cât să mă facă să mă concentrez. Sunt antrenamente foarte dinamice, presupun mișcări diferite, combinații pentru care trebuie să te concentrezi ca să le execuți în ordinea în care ți s-a spus, nu faci prea mult timp același lucru și ideea este să mărești viteza constant, deci nu apuci să faci ceva din automatism și să-ți zboare gândul la altceva. De asta le prefer față de orice alt tip de antrenament.

2. Baie în cadă cu spumă și arome

Aaaaa, aș putea sta în cadă cu orele. Indiferent cât sunt de ocupată, măcar o dată pe săptămână fac o baie luuungă în cadă, cu spumă, arome și tot tacâmul. Iar apoi dorm dusă, ceea ce pentru mine e mare minune, în ultimul timp.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: andreea sava