x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Antreneaza-te cu cercul!

Antreneaza-te cu cercul!

10 Apr 2006   •   00:00

"M-am plictisit sa ma duc la sala si sa alerg pe banda sau sa ridic greutati. As vrea sa mai fac si alte tipuri de antrenament, dar care sa aiba la fel de multe beneficii. Iar rezultatele sa se vada imediat..." Daca va regasiti in aceste cuvinte sau daca pur si simplu cautati o modalitate usoara si placuta de a lupta cu sedentarismul, va recomandam sa incercati acasa exercitiile cu cercul, propuse de instructorul de fitness Luiza Bucur. "Cercul reprezinta un accesoriu util in diversificarea antrenamentelor saptamanale de intretinere si tonifiere", arata Luiza Bucur, de la FC National Fitness Center, lector in cadrul Federatiei Romane Sportul pentru Toti.

Pe ritmuri de muzica

Primul pas este sa va achizitionati un cerc pentru fitness. Pentru ca rezultatele sa fie cele pe care vi le doriti, cel mai indicat este sa alegeti un cerc care sa aiba o greutate de aproximativ 1,300 kg. Recomandarea specialistului nostru este ca exercitiile cu cercul sa fie efectuate intr-o camera bine aerisita. In plus, pe fundalul unor melodii antrenante, exercitiile va vor crea si o stare de bunadispozitie. "Practicand antrenamentul cu cercul de doua-trei ori pe saptamana, veti observa ca primele rezultate apar in cateva saptamani. Corpul dumneavoastra va fi tonifiat, veti fi mai relaxat si plin de energie", precizeaza instructorul Luiza Bucur. Pentru ca efectele sa fie maxime, fiecare exercitiu trebuie realizat in doua-trei serii, cu 12-15 repetari.

Iar daca vreti sa ardeti cateva calorii in plus, va oferim un pont: inainte de fiecare exercitiu, rotiti trei-cinci minute cercul pe talie. Iar la final, efectuati un exercitiu de stretching.

Stand departat, bratele sus, indoaie trunchiul, mentinand bazinul fix si bratele sus
Culcat dorsal, cu picioarele indoite la 90 de grade, intinde picioarele ducand cercul spre varful acestora
Culcat dorsal, cu mainile sub regiunea lombara, tine picioarele sus. Mentine cercul cu picioarele si apoi coboara-le lent spre sol
Culcat pe abdomen, ridica trunchiul ducand bratele inainte. Mentine in permanenta bazinul pe sol
Culcat pe abdomen, cercul fixat pe picioare, ridica lent picioarele, mentinand bazinul pe sol

×
Subiecte în articol: armonia trupului cercul