x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Antreneaza-te pentru schi!

Antreneaza-te pentru schi!

28 Apr 2006   •   00:00

Pentru multi dintre noi vacanta de Craciun este echivalenta cu un sejur la munte, insotit de batai cu bulgari, de schi si patinaj.

Pentru multi dintre noi vacanta de Craciun este echivalenta cu un sejur la munte, insotit de batai cu bulgari, de schi si patinaj. Insa inainte de a pleca spre munte si chiar inainte de a lua claparii in picioare, trebuie sa stiti ca este foarte important sa va antrenati. Sporturile de iarna solicita aproape toate grupele musculare, dar si articulatiile, si de aceea este esential sa nu urcati pe partie fara cateva exercitii de incalzire. "Schiul, patinajul si in general jocurile de iarna sunt prilej de bucurie, relaxare si mai ales izvor de sanatate. Insa cu cateva saptamani inainte de a pleca la munte trebuie sa realizati un program complex de antrenament. Nu uitati sa faceti cateva exercitii de incalzire si apoi stretching la final!", subliniaza specialistul Luiza Bucur, instructor de fitness in cadrul FC National Fitness Center.

Pentru schi, sunt necesare exercitii care confera mobilitate articulatiilor si forta musculaturii coapselor, fesierilor, spatelui, bratelor si pieptului. Pentru cei care prefera patinajul sunt indicate exercitii tintite pe muschii fesieri si pe cei ai coapselor. De asemenea, un bun patinator are nevoie de echilibru, coordonare si mobilitate.








×
Subiecte în articol: armonia trupului