Nu vă puteți imagina nici măcar o zi fără cafea?
Dacă aveți impresia că ați devenit ușor dependent de această substanță și vreți să renunțați la acest obicei sau să reduceți cantitatea pe care o consumați în ar trebui să țineți cont de următoarele sfaturi:
1. Beți cafea „strategic”
Renunțarea la cafea pare o idee absurdă pentru mulți dintre noi, totuși consumul acesteia conform unui plan merită o încercare. Majoritatea oamenilor beau cafea în fiecare zi, iar corpul dezvoltă o toleranță ridicată la cafeină. Puteți încerca să beți cafea după un program, ca de exemplu: o zi cafea, o zi ceai sau cafea în timpul săptămânii, dar nu și în weekend.
2. Beți cafea rece
În loc de a servi cafeaua fierbinte, încercați să o beți rece pentru că are mai puțină cafeină și nu cauzează la fel de multă aciditate în organism. În plus, apa fierbinte forțează anumite reacții chimice și elimină anumite arome din această băutură.
3. Apelați la alternative sănătoase
Cafeina vă oferă energia de care aveți nevoie în cel mai scurt timp, totuși trebuie să știți că există alternative mai sănătoase, fără efecte adverse. Cele mai bune exemple ar fi: o gustare bogată în proteine (batoane proteice, migdale, iaurt grecesc și cereale fără zahăr), shake-uri proteice, apă cu lămâie sau chiar ceai verde, care conține cafeină, dar și aminoacidul L-teanină, care induce o stare de calm.
Cafeina este o substanță controversată dar dacă nu exagerăm cu cantitățile, putem să ne bucurăm de aroma cafelei și de efectele sale.