x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce câștigăm în urma meditației de atenție

Ce câștigăm în urma meditației de atenție

de Paul Bardasu    |    02 Mai 2023   •   07:15
Ce câștigăm în urma meditației de atenție

Ce câștigăm în urma meditației de atenție?

1. Capacitatea de a da drumul lucrurilor implică să ne eliberăm de dorințele noastre și să acceptăm fluxul vieții. De multe ori, dorințele noastre ne pot îngrădi libertatea și ne pot face să fim captivi în propriile noastre gânduri și emoții. Prin practicarea respirației conștiente, putem dezvolta această capacitate de a ne elibera de dorințe și de a lăsa lucrurile să vină și să plece fără a le fixa în mintea noastră.

2. Mintea începătorului sau curiozitatea ne ajută să fim deschiși la noutate și să ne bucurăm de fiecare moment al vieții. În loc să fim captivi în obișnuințele noastre și în gândurile noastre obișnuite, putem cultiva această curiozitate și să fim atenți la momentul prezent, descoperind mereu lucruri noi și interesante.

3. Încrederea în înțelepciunea naturală a corpului ne ajută să fim mai conectați la corpul nostru și să ne ascultăm nevoile și dorințele. Prin încrederea în modul în care corpul nostru funcționează, putem să ne îngrijim mai bine de el și să avem o relație mai sănătoasă cu noi înșine.

4. Capacitatea de a nu judeca implică să fim conștienți de gândurile noastre și de judecățile noastre și să le acceptăm fără a le critica sau a le analiza prea mult.

5. Lipsa intenționalității implică să fim prezenți și să nu ne concentrăm pe obiective sau dorințe viitoare.

6. Răbdarea ne ajută să fim prezenți și să ne bucurăm de momentul prezent, în loc să ne grăbim mereu către următorul moment.

7. Acceptarea ca proces activ implică să fim conștienți de lucrurile care se întâmplă în viața noastră și să le acceptăm fără a le judeca sau a le critica. Această practică ne ajută să fim mai prezenți și să acționăm în mod mai eficient pentru a face schimbări pozitive în viața noastră și în lumea înconjurătoare.

×