Am mai vorbit despre faptul că poftele pentru anumite gusturi sau alimente indică, de cele mai multe ori, carențe în organism. Corpul nostru ne transmite semnale, problema este că nu știm să le interpretăm corect iar satisfacerea acelor dorințe în forma lor primară, de fapt, duce la adâncirea carențelor, intrând într-un cerc vicios care poate duce chiar la boli grave.
Nevoia de a mânca ceva sărat poate indica o hipertensiune arterială sau deshidratare acută. Poate fi, de asemenea, semnul unui deficit de calciu, potasiu sau fier.
Ce trebuie să faceți
Desigur că trebuie să mergeți la medic și să vă tratați hipertesiunea, în cazul în care descoperiți că acesta este cazul.
Primul lucru, însă, este să începeți să vă hidratați cum trebuie. N-o să strice, în niciun caz. Fiecare celulă a corpului nostru are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător. Trebuie să beți cam 2 litri de apă sau ceai zilnic, desigur mai mult dacă faceți mișcare sau pe vreme călduroasă. Atenție, hidratarea se face cu apă sau ceai, nu cu sucuri, cafea sau orice alt lichid vă trece prin minte.
Iar eu recomand să vă începeți ziua cu o cană de 400 de ml de apă, băută dimineața, pe stomacul gol, imediat ce v-ați trezit. Abia după jumătate de oră luați micul dejun.
Citeste mai mult pe andreeasava.ro