x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce poți face pentru creșterea imunității

Ce poți face pentru creșterea imunității

26 Dec 2016   •   13:27
 Ce poți face pentru creșterea imunității

Vrei ca, iarna aceasta, răceala sau gripa să stea departe de tine? Nu te baza doar pe suplimentele de imunitate, ai grijă și la stilul de viață și la alimentație, scrie clicksanatate.ro.

Somnul este important pentru menținerea sănătății, inclusiv pentru susținerea sistemului imunitar. În cadrul studiilor, s-a observat că persoanele care nu dorm suficient sunt mai vulnerabile în fața infecțiilor. În lipsa somnului, celulele produc mai puțini anticorpi. Mai mult, insomnia cronică poate perturba funcționarea celulelor. Așadar, pentru ca sistemul imunitar să ne protejeze eficient, este important să dormim 7-8 ore pe noapte.   

Mișcarea are rol protector contra bolilor

Efortul fizic moderat (mers rapid, ciclism, volei, înot), practicat zilnic, 30-60 de minute, cel puțin 5 zile pe săptămână, are rol imunostimulator. Mai mult, poate reduce cu până la 40% riscul de infecții respiratorii. Atenție! Sportul nu trebuie să ne suprasolicite. La persoanele care practică sport în exces s-a observat o scădere a nivelului limfocitelor, care au rol în secreția imunoglobulinelor (anticorpilor).

×