Voi începe cu finalul. Știu că foarte multă lume are obiceiul să sară peste micul dejun, gândindu-se că oricum dacă mănâncă mai puțin nu se va îngrășa dar este complet greșit. Nu știu de ce nu-i la fel de mare îngrămădeală la sărit peste cină, deși nu i s-ar lipsi foarte tare lipsa. :))
Masa de dimineață este cea mai importantă fiindcă urmează toată activitatea din zi, multă, puțină dar toată. Din acest motiv, este și momentul din zi când vă puteți permite și desfrâuri culinare, fără repercusiuni asupra siluetei.
Pe de altă parte, însă, organismul se așteaptă să fie alimentat pentru a fi eficient toată ziua. Când nu se întâmplă, consideră că ceva e în neregulă și va începe să se autoregleze pentru a face față. Adică, pe de o parte, își va încetini procesele, inclusiv pe cele metabolice, și, pe de altă parte, se va apuca de făcut provizii. Desigur, sub formă de grăsime și va prefera abdomenul, coapsele, adică zonele unde vă doriți cel mai puțin.
Însă, tot datorită faptului că e prima masă din zi, micul dejun este și momentul cel mai prielnic pentru a-i da un impuls metabolismului și a-l face să ardă grăsimi mai multe, fără ca tu să faci mai multă mișcare.
Pentru asta, micul tău dejun trebuie să respecte câteva reguli:
1. Mai multe proteine
Nu spun să mănânci proteine în fiecare zi la micul dejun dar, așa cum v-am mai spus, acestea stimulează arderile fiindcă organismul depune mai mult efort pentru a le descompune, deci consumă și mai multe calorii. Plus că sunt foarte sățioase deci vei mânca mai puțin.
2. Evitați zaharurile
Vă vor crește nivelul de zahăr din sânge plus că vă vor crea dorința de mai mult dulce. La fel, evitați făina albă și produsele din ea. Mâncați numai cereale integrale și înlocuitori sănătoși de zahăr.