x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cel mai bătrân om de pe planeta a murit. Avea 146 de ani!

Cel mai bătrân om de pe planeta a murit. Avea 146 de ani!

04 Mai 2017   •   23:31
Cel mai bătrân om de pe planeta a murit. Avea 146 de ani!

Cel mai batran om de pe planeta s-a stins din viață în luna aprilie, la vîrsta de... 146 de ani. Asta după ce, tot la începutul lunii trecute, trecea în neființă și cea mai bătrână femeie din lume. Despre Emma Morano, italianca din Piemmont, se știe sigur că era născută la 29 noiembrie 1899 și avea 117 ani împliniți la data decesului. În ce îl privește pe indonezianul care purta titlul de „cel mai batran om al planetei”, lucrurile sunt mai puțin clare. 

Cel mai batran om de pe planeta - cine a fost el

A murit cel mai bătrân om din lume. Saparman Sodimejo, un indonezian care pretindea că este „cel mai bătrân om de pe Planetă” s-a stins din viață, la vârsta de 146 de ani, scrie cotidianul britanic „The Guardian”.

Dar această titulatură nu este confirmată, vârsta exactă a indonezianului neputând fi verificată. În acte, Sodimedjo figura ca fiind născut în luna decembrie 1870, ceea ce înseamnă că el avea 43 de ani atunci când a izbucnit Primul Război Mondial și 70 de ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dar Indonezia nu a început să facă recensăminte ale populaţiei decât după anul 1900. Potrivit autorităților locale, actele de identitate ale indonezianului – menţionând data naşterii sale – sunt totuși valabile.

Cum a reușit să ajungă la această vârstă matusalemică?

...................

Citește mai departe povestea incredibilă a celui despre care se spune că a fost Cel mai batran om de pe planeta

×
Subiecte în articol: cel mai batran om de pe planeta