x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cel mai eficient TRUC. Iată cum SLĂBEȘTI fără să mergi la sală

Cel mai eficient TRUC. Iată cum SLĂBEȘTI fără să mergi la sală

05 Noi 2015   •   16:37
Cel mai eficient TRUC. Iată cum SLĂBEȘTI fără să mergi la sală

Un studiu desfășurat la London School of Economics a demonstrat că pentru a scăpa de kilogramele în plus nu trebuie să mergem la sală. De fapt, adoptând acest obicei, vom accelera procesul de slăbire. Despre ce este vorba?

Într-un perioadă în care este foarte la modă să ne supunem unor sesiuni de spinning extenuante sau să facem antrenamente aerobice sofisticate, savanții de la LSE șochează, susținând că mersul pe jos timp de jumătate de oră, cinci zile pe săptămână slăbește mai mult decât alergatul pe bandă sau pedalatul pe bicicleta eliptică.



Persoanele care merg pe jos frecvent au un nivel al colesterolului mai scăzut, prezintă un risc mai redus de boli de inimă, diabet și hipertensiune. În plus, plimbările în ritm rapid creează o stare de bună dispoziție, scrie www.abc.es.

Totuși, specialiștii din cadrul London School of Economics punctează că nu orice „tip” de mers pe jos este eficient: trebuie să pășim rapid, dar nu atât de rapid încât să transpirăm, să adoptăm „un ritm care să permită să vorbim, dar nu să cântăm”.

În plus, experții ne sfătuiesc să așteptăm cel puțin două ore dacă am luat o masă copioasă. Dacă din contră, nu am servit prânzul, ne recomandă să mâncăm un fruct, spre exemplu o banană. Hidratarea este esențială, de aceea ar trebui să bem apă plată în timpul plimbării,
O plimbare de 30 de minute înseamnă, în medie, 3000 de pași și parcurgerea unei distanțe de 2,4 km. Cei mai longevivi oameni din lume, elvețienii și japonezii fac aproximativ 9650 de pași, respectiv 7168 de pași.

Experții britanici explică eficiența mersului pe jos astfel: un act natural, „ceea ce oamenii au făcut dintotdeauna, timp de patru milioane de ani”.  

×
Subiecte în articol: slăbire metoda slabire miscare