x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Controale pascale la produse alimentare

Controale pascale la produse alimentare

25 Apr 2008   •   00:00

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a efectuat în perioada 18-21 aprilie în Bucureşti o serie de controale care au vizat modul în care sînt respectate măsurile sanitar-veterinare pentru perioada premergătoare sărbătorilor pascale ortodoxe.



Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a efectuat în perioada 18-21 aprilie în Bucureşti o serie de controale care au vizat modul în care sînt respectate măsurile sanitar-veterinare pentru perioada premergătoare sărbătorilor pascale ortodoxe. Astfel au fost verificate 65 de pieţe agroalimentare, 56 depozite alimentare, 19 unităţi de abatorizare, 36 unităţi de procesare, 640 de magazine şi supermarketuri, 82 de măcelării şi carmangerii, 102 de unităţi de alimentaţie publică, 16 puncte de sacrificare miei, 11 unităţi de procesare şi comercializare peşte şi 33 de panificaţie, 6 centre de ambalare. De asemenea, au fost efectuate controale în 21 de tîrguri de animale, o fermă de ovine şi 22 mijloace auto de transport pentru produse de origine animală şi non-animală.


NEREGULI. Principalele deficienţe constate au fost depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor de origine animală, întreţinerea în condiţii nevaforabile de igienă a spaţiilor de comercializare a produselor alimentare, mijloace de transport neautorizate veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare. De asemenea, s-a constatat că normele sanitar-veterinare privind protecţia şi bunăstarea animalelor nu erau respectate, produsele alimentare erau expirate şi comercializate în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar, iar unele animale nu erau înregistrate şi identificate


SANCŢIUNI. Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 78 de amenzi în valoare de peste 200.000 lei şi 47 avertismente. O cantitate de 1.000 de kilograme de produse alimentare de origine animală şi 673 bucăţi de ouă au fost reţinute în vederea distrugerii.  

×
Subiecte în articol: bun de consum alimentare