x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum ne antrenăm la birou

Cum ne antrenăm la birou

de Andrada Floria    |    01 Apr 2008   •   00:00

Lucrăm la birou aproximativ opt ore pe zi în aceeaşi poziţie: pe scaun, aplecaţi în faţa calculatorului, cocoşaţi. De foarte multe ori, atunci când ne ridicăm de pe scaun de-abia mai putem să ne mişcăm, pentru că ne-au amorţit toate articulaţiile şi ne este greu să ne îndreptăm spatele.

Lucrăm la birou aproximativ opt ore pe zi în aceeaşi poziţie: pe scaun, aplecaţi în faţa calculatorului, cocoşaţi. De foarte multe ori, atunci când ne ridicăm de pe scaun de-abia mai putem să ne mişcăm, pentru că ne-au amorţit toate articulaţiile şi ne este greu să ne îndreptăm spatele. Cea mai bună soluţie pentru a evita amorţirea de la birou este să facem câteva pauze pentru mişcare, ne sfătuieşte antrenorul de fitness Luiza Bucur, de la Naţional Fintess Center (Stadionul Progresul), lector în cadrul Federaţiei Române Sportul pentru Toţi. Transformaţi pauzele de cafea sau de ţigară în minişedinţe de exerciţii fizice. Specialistul nostru a creat un program de exerciţii care pot fi realizate direct de pe scaunul de la birou.

 

15 minute

Antrenamentul, care nu vă ia mai mult de 15 minute din programul de la serviciu, este destinat întregului corp. Unele dintre exerciţiile propuse de antrenor sunt pentru activarea circulaţiei de la nivelul picioarelor, altele pentru dezmorţirea spatelui, pentru întinderea musculaturii picioarelor, pentru respiraţie, pentru tonifierea abdomenului, pentru talie şi pentru interiorul coapselor. Realizaţi aceste exerciţii zilnic şi veţi observa rezultatele: nu veţi mai amorţi stând opt ore pe scaun, nu veţi mai avea dureri de spate şi de gât, ba veţi dobândi chiar şi condiţie fizică.

×
Subiecte în articol: armonia trupului