x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Curs rapid de control al furiei

Curs rapid de control al furiei

13 Iul 2012   •   21:00
Curs rapid de control al furiei

Din punct de vedere traditional, se presupune ca femeile nu se infurie. Nu este privit ca un mod "feminin" de a se comporta. Poate de aceea femeile plang frecvent, in loc sa se infrunte cu persoanele care le agaseaza, chiar sunt dragute cu cei care le-au insultat. Sau, in unele cazuri, de aceea izbucnesc la cea mai mica provocare – deoarece furia inabusita trebuie sa iasa la iveala.

Indiferent daca va exprimati sau va inabusiti furia, exista anumite modalitati de a o intelege si de a o mentine la un nivel sanatos.

Folositi furia ca pe un semnal. Decat sa acumulati furia, mai bine rezolvati ceea ce va indica ea. Trebuie sa va spuneti: "Sunt furioasa pentru ca ceva nu merge". Va va ajuta sa rezolvati ceea ce trebuie remediat.

Ganditi-va inainte sa actionati. A resimti emotia nu reprezinta acelasi lucru cu a actiona in virtutea ei. Cand fierbeti de furie, intrebati-va daca acesta este momentul si locul pentru a va exprima. Poate doriti sa mergeti intr-un loc retras pentru a va elibera. Sau facti o plimbare lunga pentru a medita asupra unor lucruri.

Confruntati-va cu sursa. Nu este nimic gresit in a va confrunta cu persoanele care v-au enervat.

Asteptati pana va racoriti. Apoi explicati-e felul in care v-au facut sa va simtiti, cuvintele sau actiunile lor.

Atat timp cat abordati oamenii cu calm si cu dorinta reala de a rezolva problemele, acestea vor coopera de obicei cu dumneavoastra pentru a gasi o solutie.

Continuarea in numarul urmator...

×
Subiecte în articol: jurnalul de duminică