x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet De cât timp avem nevoie pentru a trece peste o despărţire?

De cât timp avem nevoie pentru a trece peste o despărţire?

de Istvan Deak    |    22 Ian 2015   •   19:27
De cât timp avem nevoie pentru a trece peste o despărţire?

 Un nou studiu, care viza identificarea efectelor pozitive ale despărţirilor, a descoperit că oamenii au nevoie de trei luni pentru a trece peste o relaţie care se destramă, relatează Daily Mail.

Cercetarea, publicată în revista americană The Journal of Positive Psychology, a constatat că este nevoie de 11 săptămâni pentru ca o persoană să simtă efectele benefice ale ruperii unei relaţii.

Studiul susţine concluziile cercetărilor anterioare pe această temă, potrivit cărora oamenii au nevoie de până la şase luni pentru a putea merge mai departe.

Pentru acest studiu, Gary Lewandowski şi Nicole Bizzoco, doi cercetători de la Universitatea Monmouth din New Jersey, au chestionat 155 de subiecţi care trecuseră printr-o despărţire în ultimele şase luni.

Cercetătorii au descoperit că 71% dintre cei chestionaţi au început să resimtă aspecte pozitive ale despărţirii după o perioadă scurtă de timp. Mai precis, Lewandowski şi Bizzoco au constatat că subiecţii începuseră să aibă o părere mai bună despre ei înşişi şi să dezvolte strategii de adaptare puternice după circa 11 săptămâni.

Cu toate acestea, rezultatele cercetării sunt valabile doar pentru relaţiile pe termen scurt. Un alt studiu, realizat de site-ul de întâlniri Fifties.com, a constat că intervalul de timp necesar pentru ca oamenii să treacă peste un divorţ este în medie de 18 luni.

×