x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Droguri de vânzare

Droguri de vânzare

de Mihaela Ionescu    |    23 Mai 2009   •   00:00

Două magazine din Vaslui care co­mercializau plante etnobotanice au fost închise.



Potrivit inspectorului Liliana Voinescu, plantele comercializate în weed shop-uri ar putea avea efect halucinogen, fiind din categoria celor interzise de lege. Ea a menţionat că un alt comerciant de astfel de substanţe din Vaslui s-a sustras controlului, închizând magazinul înainte de vizita inspectorilor CJPC.

"Plantele se comercializează în recipiente cu forme obscene. Aceste substanţe, după constatările noastre, se am­balează chiar în magazin, unde există pungi, plicuri şi un cântar. Substanţele sunt aduse în cantităţi mari şi apoi ambalate aici, în cantităţi de 0,5-1 mg", a declarat inspectorul Li­liana Voinescu.

Reprezentanţii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui vor stabili dacă substanţele comercializate sunt sau nu ilegale. Dacă se va constata că ele fac parte din categoria celor neinterzise de lege, se va permite în continuare vânzarea lor, în limitele Legii privind protecţia consumatorilor.

Comercianţii vor avea, în acest caz, obligaţia să precizeze numele şi adresa ambalatorului, numele complet al substanţelor, eventualele efecte şi doza zilnică recomandată, dacă substanţele sunt pentru aroma­terapie, şi nu pentru studiu.

×
Subiecte în articol: bun de consum