CE BEM, CE MÂNCÅM ● Are multe calorii
Desertul conţine multe surse de alergeni, motiv pentru care trebuie să fim precauţi în a le consuma.
Desertul conţine multe surse de alergeni, motiv pentru care trebuie să fim precauţi în a le consuma.
CE BEM, CE MÂNCÅM ● Are multe calorii
Desertul conţine multe surse de alergeni, motiv pentru care trebuie să fim precauţi în a le consuma.
Desertul de lămâie Bonta Divina are o listă foarte lungă de ingrediente: "sos de citrice 20% (sirop de glucoză, apă, pastă de citrice 0,8%, alcool, arome, aicidfiant: E 330 – acid citric), blat 7% (ouă, făină, zahăr), emulgator: E 471 – mono şi digliceride ale acizilor graşi, agenţi de creştere: E 450ii – difosfat trisodic şi E 500ii – carbonat acid de sodiu, albuş degresat, cremă 16,9%, zahăr, biscuiţi Amaretto 1,5%, gălbenuş de ou, stabilizatori E 420ii – sorbitol, alcool, pastă de lămâie 1,4%, apă, agent de îngroşare E 401 – alginat de sodiu, acidifiant E 330 – acid citric, arome, glazură de zahăr, emulgator. Acest produs conţine: lapte, ouă, făină, gluten şi alcool". Produsul beneficiază şi de o etichetă nutriţională, din care aflăm că valoarea energetică a desertului este de 266 kcal/1.112 kj, având proteine 3,2 g, carbohidraţi 29,1 g, grăsimi 15,2 g, fibre 1,2 g, sodiu 0,003 g.
ANALIZÅ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat: "desert cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat (glucoză, zaharoză) şi grăsimi". Densitatea calorică a produsului este mare – 266 kcal/100 g. Produsul conţine şi o serie de aditivi alimentari din categoria emulgatorilor, agenţilor de creştere, acidifianţi, agenţi de îngroşare, care combinaţi pot pune în pericol sănătatea consumatorilor. Produsul conţine o sursă de gluten, lactoză, ouă şi alcool.
CONCLUZIE. Produsul poate fi consumat cu moderaţie de către copiii activi, supraponderali şi obezi, cardiovasculari. Din cauza conţinutului de gluten, desertul este interzis suferinzilor de celiachie. Specialistul nostru recomandă ca persoanele cu alergie la lactoză, ouă şi intoleranţă la alcool să testeze produsul în prealabil. De asemenea, produsul va fi consumat de către diabetici numai cu acordul medicului curant.
Desertul conţine multe surse de alergeni, motiv pentru care trebuie să fim precauţi în a le consuma.
Desertul de lămâie Bonta Divina are o listă foarte lungă de ingrediente: "sos de citrice 20% (sirop de glucoză, apă, pastă de citrice 0,8%, alcool, arome, aicidfiant: E 330 – acid citric), blat 7% (ouă, făină, zahăr), emulgator: E 471 – mono şi digliceride ale acizilor graşi, agenţi de creştere: E 450ii – difosfat trisodic şi E 500ii – carbonat acid de sodiu, albuş degresat, cremă 16,9%, zahăr, biscuiţi Amaretto 1,5%, gălbenuş de ou, stabilizatori E 420ii – sorbitol, alcool, pastă de lămâie 1,4%, apă, agent de îngroşare E 401 – alginat de sodiu, acidifiant E 330 – acid citric, arome, glazură de zahăr, emulgator. Acest produs conţine: lapte, ouă, făină, gluten şi alcool". Produsul beneficiază şi de o etichetă nutriţională, din care aflăm că valoarea energetică a desertului este de 266 kcal/1.112 kj, având proteine 3,2 g, carbohidraţi 29,1 g, grăsimi 15,2 g, fibre 1,2 g, sodiu 0,003 g.
ANALIZÅ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat: "desert cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat (glucoză, zaharoză) şi grăsimi". Densitatea calorică a produsului este mare – 266 kcal/100 g. Produsul conţine şi o serie de aditivi alimentari din categoria emulgatorilor, agenţilor de creştere, acidifianţi, agenţi de îngroşare, care combinaţi pot pune în pericol sănătatea consumatorilor. Produsul conţine o sursă de gluten, lactoză, ouă şi alcool.
CONCLUZIE. Produsul poate fi consumat cu moderaţie de către copiii activi, supraponderali şi obezi, cardiovasculari. Din cauza conţinutului de gluten, desertul este interzis suferinzilor de celiachie. Specialistul nostru recomandă ca persoanele cu alergie la lactoză, ouă şi intoleranţă la alcool să testeze produsul în prealabil. De asemenea, produsul va fi consumat de către diabetici numai cu acordul medicului curant.
Citește pe Antena3.ro