x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Echilibru de balerina

Echilibru de balerina

00 0000   •   00:00

Stiati ca echilibrul este o calitate fizica foarte importanta care poate fi mentinuta printr-un anumit tip de antrenament? Si ca in momentul in care echilibrul nostru nu este la cote maxime suntem predispusi la cazaturi si implicit la lovituri si fracturi? Desi majoritatea dintre noi stim aceste lucruri, putini sunt cei care apeleaza la exercitiile fizice pentru mentinerea echilibrului.

Antrenamentul propus de instructorul nostru Luiza Bucur, de la FC National Fitness Center, se adreseaza atat persoanelor sanatoase, cat si celor care sufera tulburari patologice de echilibru si varstnicilor. Exercitiile au un grad de dificultate scazut si nu necesita un antrenament anterior. Totusi, persoanele care sufera probleme frecvente de echilibru si se confrunta adesea cu ameteli si cazaturi ar trebui sa consulte un medic specialist inainte de inceperea antrenamentului.

DIMINEATA

Exercitiile pentru mentinerea echilibrului sunt recomandate a fi executate dimineata. Insa inainte de exercitiile propriu-zise trebuie sa efectuati cateva miscari de incalzire: rotiri ale umerilor inainte si inapoi, rotiri ale bratelor, genuflexiuni, alergare usoara. Secretul exercitiilor pentru un echilibru de balerina este sa reusiti sa mentineti fiecare pozitie timp de cateva secunde.
Sprijinit pe genunchi, prinde piciorul cu mana
Du bratele sus si un picior indoit cu varful spre piciorul de sprijin
Du piciorul nainte, cAt de sus poti si bratele lateral


Pe genunchi, cu sprijin pe palme, du un picior intins inapoi

×
Subiecte în articol: armonia trupului