x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Energie prin mişcare

Energie prin mişcare

11 Sep 2007   •   00:00

Este total greşită ideea conform căreia o oră de exerciţii fizice ne stoarce de energie şi după un antrenament la sală nu mai suntem in stare să mai facem nimic toată ziua.

Este total greşită ideea conform căreia o oră de exerciţii fizice ne stoarce de energie şi după un antrenament la sală nu mai suntem in stare să mai facem nimic toată ziua. De fapt, o oră de mişcare zilnic ne dă o stare de bună dispoziţie şi mai multă poftă de viaţă decăt o doză de băutură energizantă, este de părere specialistul nostru, instructorul de fitness Luiza Bucur, de la FC Naţional Fitness Center.

Corpul uman este o "maşinărie" diferită de oricare alta. Pentru că in general, cu căt folosim mai mult o maşină, cu atăt mai repede se va uza şi, in timp, nu va mai funcţiona. Insă căt priveşte corpul nostru, cu căt il folosim mai mult prin exerciţii fizice, cu atăt va funcţiona mai bine şi va fi mai longeviv. Nu este nevoie de prea mult efort, precizează Luiza Bucur (www.luiza-bucur.ro). Studii recente au arătat că pănă şi o plimbare de cinci minute vă ajută să vă eliberaţi de stres şi să vă energizaţi. Mai ales dacă aveţi un loc de muncă care nu presupune prea multă mişcare. Exerciţiile cu greutăţi, pe fitball, mişcările inspirate din box, alergarea, fie in aer liber, fie pe stepper, toate acestea ne dau energie pentru o zi intreagă de muncă.

×
Subiecte în articol: armonia trupului