x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Exercitii care tin de cald

Exercitii care tin de cald

21 Apr 2006   •   00:00

Frigul si umezeala din atmosfera sunt factori care ne pun in pericol sanatatea, deoarece in aceste conditii climatice nefavorabile organismul pierde mai multa energie in efortul de adaptare.

Frigul si umezeala din atmosfera sunt factori care ne pun in pericol sanatatea, deoarece in aceste conditii climatice nefavorabile organismul pierde mai multa energie in efortul de adaptare. Consecinta: scade imunitatea organismului, care devine mai sensibil la infectii. Ce putem face pentru a ne proteja de frig? Pe de o parte putem sa ne imbracam si sa ne incaltam gros, pentru a ne asigura confortul termic.

Pe de alta parte putem adopta un regim alimentar mai bogat in calorii, cu grasimi animale si vegetale, proteine de calitate, glucide. Insa daca toate aceste solutii de combatere a frigului nu sunt suficiente, specialistul nostru Luiza Bucur (foto) va propune o serie de exercitii menite sa va puna sangele in miscare si sa va incalzeasca. Dimineata, imediat dupa ce v-ati trezit, incepeti programul de exercitii cu cateva miscari usoare destinate intregului corp: rotiri ale umerilor inainte si inapoi, rotiri ale bratelor, ridicari alternative ale bratelor, genuflexiuni. Apoi executati toate tipurile de alergari prezentate de Luiza Bucur, instructor de fitness in cadrul FC National Fitness Center.

×
Subiecte în articol: armonia trupului